Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico, Fide Koskal και Μάρθα Μαυροειδή στο Μπραχάμι

Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico, Fide Koskal και Μάρθα Μαυροειδή στο Μπραχάμι

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στους ήχους των λαών και των πολιτισμών της Μεσογείου θα πραγματοποιηθεί στο

Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μπραχάμι. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Τρεις ξεχωριστές γυναικείες φωνές που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών αλλά και τόσο όμοιων μουσικών παραδόσεων, η Σαβίνα Γιαννάτου από την Ελλάδα, η Fide Koksal από την Τουρκία και η Μάρθα Μαυροειδή, συνοδευόμενες από τους εξαιρετικούς μουσικούς του συγκροτήματος Primavera en Salonico, μας προσκαλούν σε μία πολυεθνική μουσική γιορτή, επιχειρώντας να αναδείξουν τα κοινά στοιχεία της μουσικής των λαών της Μεσογείου προσδιορίζοντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες κάθε κουλτούρας και παράδοσης. Θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια από πολλές χώρες της Μεσογείου ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο.

 


Οι Primavera en Salonico, σπουδαίοι σολίστ μουσικοί με ξεχωριστή ο καθένας τους πορεία στο χώρο της δημιουργικής μουσικής είναι οι: Γιάννης Αλεξανδρής-ούτι, κιθάρα, ταμπουράς, Κώστας Βόμβολος- κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς, Κυριάκος Γκουβέντας-βιολί, Κώστας Θεοδώρου -κρουστά Χάρης Λαμπράκης-νέι, φλογέρα, Μιχάλης Σιγανίδης-κοντραμπάσο.

 


Την ενορχήστρωση έκανε ο Κώστας Βόμβολος.

 Τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες με πολύχρονη και αξιόλογη παρουσία στο χώρο της διεθνούς ethnic σκηνής κι ένα μουσικό σχήμα που αντιμετωπίζει με διακριτό σεβασμό τις  μελωδίες που ερμηνεύει, μας προσκαλούν σε ένα γοητευτικό μουσικό διάλογο των πολιτισμών της Μεσογείου.
 

Σχετικές ειδήσεις
O κόσμος σε δύο φωνές: Ελένη Πέτα και Fide Köksal στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
09.11.2016 14:21
Δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες, δύο εξαιρετικές φωνές η Ελένη Πέτα και η Fide Köksal συναντιούνται επί σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ενώνουν τις δύο πλευρές του Αιγαίου σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια του κόσμου. Σε μια παράσταση με πρωταγωνιστή τόσο τις ανεπανάληπτες ερμηνείες, όσο και το συναίσθημα!
The Sound of Color: Ο Γιάννης Αναστασάκης και Deniz Angelaki υποδέχονται τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο ΚΕΤ
08.11.2016 16:37
Ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζει το project Elektronik Meditation με την Deniz Αγγελάκη στο live-painting και με καλεσμένη τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τα πλήκτρα.
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico στο ΚΠΙΣΝ
04.10.2016 13:33
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico θα εμφανιστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.
Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui στην Πειραιώς 260
02.06.2016 16:16
​Τα τραγούδια του «άλλου» θα τραγουδήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui σε μία συναυλία στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Μουσείο Μπενάκη
19.05.2016 16:17
Η Σαβίνα Γιαννάτου θα α τραγουδήσει για τους Φίλους του Μουσείου Μπενάκη, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 20.00.