Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η καθ ημάς διαφυγή: Έκθεση γλυπτικής του Νίκου Κλάδη στο Βρυσάκι

Η καθ ημάς διαφυγή: Έκθεση γλυπτικής του Νίκου Κλάδη στο Βρυσάκι

Ο χώρος τέχνης και δράσης Βρυσάκι στην Πλάκα παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής του Νίκου Κλάδη …

με τίτλο «Η καθ’ ημάς διαφυγή» από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 έως το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.

 

Για το Νίκο Κλάδη η διαφυγή από το τετραδιάστατο χωροχρονικό συνεχές της καθημερινής μας εγκαταβίωσης φαίνεται ότι αποτελεί βασικό συστατικό της αυθυπαρξίας του. Με όχημα την υπερβατική δυναμική της γλυπτικής τέχνης, προσπαθεί να οδηγήσει σε πεδία που βρίσκονται στο επέκεινα. Σε πεδία που δομούνται από τη φαντασία, το αίσθημα, τα πάθη, το όραμα και το όνειρο... σε πεδία πολλαπλών βαθμών ελευθερίας.

 

Στην προηγούμενη έκθεσή του (Εντροπίας Ανάταξη) ξεκίνησε από επίπεδα κατακερματισμού και αποδιοργάνωσης και κατέληξε σε χώρους ολότητας, αρμονίας και μέτρου. Τώρα μας προσκαλεί να "δια-φύγουμε'' στο ερεβώδες ψυχαναλυτικό τοπίο του  ID απότο οποίο προέρχονται  αρκετές  ασύμμετρες καταστάσεις της καθ' ημάς πραγματικότητας.

 

Οι πτωτικές διαδρομές, οι ισχυρές ανελίξεις, οι απρόσμενες εκκολάψεις, οι εμβρόντητες δομές που αποδίδονται από το έργο του με προσπάθεια παραστατικής ενάργειας, μας βοηθούν να επαναδιαπραγματευθούμε τη σχέση μας με την τέχνη αλλά και με τον εαυτό μας.
 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Arch Points 2016: Νέοι αρχιτέκτονες μας προσκαλούν σε ένα τριήμερο διαφυγής
26.04.2016 10:13
Το Arch Points αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, με κοινό θεματικό άξονα τη #διαφυγή. Τι είναι η διαφυγή; Πώς την εντοπίζουμε στο χώρο και την αρχιτεκτονική; Από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, 17 αρχιτεκτονικά γραφεία ανοίγουν τις πόρτες τους για πρώτη φορά στο κοινό και 5 αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις μας προσκαλούν σε μία εναλλακτική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας!
Έκθεση γλυπτικής της Παγώνας Κανέλλου εμπνευσμένη από την Οδύσσεια στην Αθηναΐδα
31.03.2016 14:50
Μία μοναδική έκθεση γλυπτικής, με έργα της αρχιτέκτονος μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παγώνας Κανέλλου, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από τις 4 Απριλίου 2016.
Ourovoros: Έκθεση γλυπτικής του Περικλή Πραβήτα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
29.03.2016 12:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου παρουσιάζει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις 20.00, την έκθεση γλυπτικής «Ourovoros» του εικαστικού Περικλή Πραβήτα.