Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Μόλλυ Σουήνυ, το χειμώνα στο Θέατρο Άνεσις

Μόλλυ Σουήνυ, το χειμώνα στο Θέατρο Άνεσις

Η Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις θα φιλοξενήσει την παράσταση «Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράιαν Φρίελ κάθε Δευτέρα και Τρίτη

… από το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.


Στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, από το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα παρουσιάζεται η παράσταση «ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ» του Μπράιαν Φρίελ, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργο Πυρπασοπούλο, Δημήτρη Καραμπέτση. Μια σονάτα για 3 πρόσωπα σε παραγωγή Τάσου Ιορδανίδη.


Ένα αριστουργηματικό έργο , μακριά από κάθε είδους μελοδραματισμό για «αναξιοπαθούντα» άτομα, γραμμένο με σοφία και ευαισθησία, μια παρτιτούρα που ξεδιπλώνεται αργά, σταδιακά, αποκαλύπτοντας τις υπαρξιακές διαδρομές των τριών ηρώων.   


Με αφετηρία το σήμερα, συνοδοιπορούμε με τα τρία πρόσωπα του έργου στο δρόμο της μνήμης, γινόμαστε μάρτυρες στο πέρασμα της ηρωίδας από το σκοτάδι στο φως. Κείμενο βαθειά ποιητικό και συνάμα ρεαλιστικό, διάσπαρτο από ιαματικό χιούμορ.
Βλέπω, κοιτάζω, παρατηρώ. Ναι. Όλοι βλέπουμε το δρόμο. Πόσοι όμως παρατηρούμε τις μικρές ρωγμές, τις ανεπαίσθητες λακκούβες, τα υψώματα; Πόσο θέλουμε ή μπορούμε, να προσέξουμε μικρές εισπνοές που δεν γινήκαν λέξεις, ματιές που ήθελαν κάτι να πουν και τελευταία στιγμή το πήραν πίσω, μισές χειρονομίες, παραπλανητικά χαμόγελα; Συνήθως κοιτάζουμε το έξω, την εικόνα που κινείται, και μένουμε άβουλοι, φοβισμένοι πρεσβύωπες, και εντέλει άπραγοι, στην εσωτερική δράση.    
 
 

“Ο Μπράιαν Φρίελ, είναι όχι μόνο ο μεγαλύτερος εν ζωή συγγραφέας της Ιρλανδίας, αλλά ένας απ’ τους μεγαλύτερους του κόσμου, ένας σύγχρονος Τσέχωφ .”
Τζέημς Φάλτον


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά- κοστούμια: Απόστολος Βέττας
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Καβουκίδης

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργος Πυρπασοπούλος, Δημήτρης Καραμπέτσης


Στο θέατρο Άνεσις παράλληλα με την παράσταση «Μόλλυ Σουήνυ», θα παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή, από Τετάρτη έως Κυριακή, το πολυβραβευμένο  έργο του Τζεφ Μπάρον, «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Τάσο Ιορδανίδη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου Άνεσις
 

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταία στοιχήματα, από την Ομάδα Θέατρου
01.02.2017 14:55
Η Ομάδα Θεάτρου «δήλος» παρουσιάζει την παράσταση «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» στο θέατρο Underground από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς στο Θέατρο Άνεσις
30.11.2016 17:06
Το Άνεσις υποδέχεται τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 θα υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα τρόμου Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, με τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον φόβο του θανάτου…
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς τον Ιανουάριο στο Θέατρο Άνεσις
04.07.2016 10:43
Το Άνεσις υποδέχεται το Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τον Ιανουάριο του 2017 θα υπογράφει τη σκηνοθεσία στο έργο του Τζέφρι Χάτσερ, Το στρίψιμο της βίδας.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.