Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Fizz to meet you!

Fizz to meet you!
Κλείνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η γκαλερί fizz μας καλεί να δούμε τη δουλειά μιας ομάδας νέων καλλιτεχνών, στην έκθεση που διοργανώνει, με τίτλο fizz to meet you.

Κλείνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η γκαλερί fizz μας καλεί να δούμε τη δουλειά μιας ομάδας νέων καλλιτεχνών, στην έκθεση που διοργανώνει με τίτλο fizz to meet you.

Πέντε νέου δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους στη γκαλερί fizz. Οι Βίκυ Αναστασίου, Πηνελόπη Δεικτάκη, Γιάννης Λημναίος, Ορέστης Συμβουλίδης και Αλέξανδρος Τσαμούρης, είναι νέοι δημιουργοί και συνθέτουν έναν νέο εικαστικό πυρήνα, προσεγγίζοντας εσώτερες ανησυχίες και εμμονές που τους κατατρύχουν.

Η Πηνελόπη Δεικτάκη απεικονίζει χαρακτήρες γυναικών και ανθρωπόμορφα πλάσματα που απευθύνονται στον θεατή με φωτογραφική ακινησία και με απώτερο στόχο να τον παρασύρουν σε μία τελετή όπου κυριαρχούν τα ένστικτα.

Ο Γιάννης Λημναίος καταδύεται σε βαθύτερες εμμονές όπου φιγούρες σκληρές και αυτόφωτες αναδύονται και μιλούν για το α-λογο και το α-νόητο, ενώ ο Ορέστης Συμβουλίδης ορθώνει έναν κόσμο όπου υφέρπουσες αγωνίες και ψυχολογικοί τριγμοί διαρρηγνύουν την κρούστα της αφιονισμένης προσωπικής καθημερινότητας του ατόμου.

Η Βίκυ Αναστασίου και ο Αλέξανδρος Τσαμούρης συντάσσουν κόσμους φανταστικούς όπου όμως εδράζονται βιώματα και προσωπικές εμπειρίες.

Η Αναστασίου διερευνά την οικειοποίηση με την καθημερινή φαντασίωση και μέσα από φανταστικούς χώρους και ιδιότυπες σκηνές συνθέτει αλληγορικές προτάσεις.

Ο Τσαμούρης με νεοσουρεαλιστικά και βιωματικά σχέδια ξεδιπλώνει τις ανασφάλειες και τους προβληματισμούς του με κυρίαρχα θέματα τη ζωή, τον έρωτα, την οικογένεια και τα πιστεύω του.

Η έκθεση που... θα χαρεί να μας συναντήσει ξεκινά στις 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 26 Ιουλίου 2008.

Info
Fizz to meet you
24 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-21.00
Σάββατο απόγευμα, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
fizz gallery, Βαλαωρίτου 9Γ, Αθήνα
Τηλ.: 210 3607598
info@fizzgallery.gr

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση των Δ. Βασιλειάδη, Κ. Βικία-Σακελλάρη, Ε. Στόικου, Σ. Ταυλαρίδη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
16.11.2016 11:44
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών σε μία κοινή έκθεση.
Ατίθασα νιάτα: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ευριπίδη
02.06.2016 10:48
Ο εικαστικός διάλογος τεσσάρων καλλιτεχνών της γενιάς του ‘90 -Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Μαριάννα Κατσουλίδη, Μάρτιν Ντόνεφ, Κωνσταντίνος Πάτσιος- παρουσιάζεται στη νέα έκθεση με τίτλο «Ατίθασα νιάτα», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στις 20.00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.
Αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60 στη γκαλερί Open C.A.S.E. 303
25.04.2016 12:43
Η γκαλερί Open C.A.S.E. 303 παρουσιάζει την έκθεση «Best of the ‘60s», ένα αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60, με έργα των Βασιλείου, Κανιάρη, Καρά, Κεσσανλή, Μιχαηλίδη, Ζούνη, Παύλου, Πράσινου, Πρέκα, Σόρογκα, Τσίγκου, Φασιανού, Chryssa κ.ά., από ιδιωτικές συλλογές.
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.