Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο δρόμος της επιστροφής - Αγγελική Κονταξοπούλου

Ο δρόμος της επιστροφής - Αγγελική Κονταξοπούλου

Οι εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Αγγελικής Κονταξοπούλου με τίτλο «Ο δρόμος της επιστροφής»…

… που ανήκει στην κατηγορία της ελληνικής λογοτεχνίας.

 

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Μαρτίνα Σταματέλου, γεννημένη και μεγαλωμένη στην  Αμερική, φτάνει στο Δράκανο της Ικαρίας προκειμένου να αναζητήσει το θαμμένο  θησαυρό του προγόνου της, Ανδρόνικου Σταματέλου, τρανού καραβοκύρη και  γενναίου εξολοθρευτή των πειρατών της Μεσογείου το 18ο αιώνα. Η γνωριμία της  με τον Αγγελή οδηγεί την αναζήτησή της σε άλλους δρόμους. Και τότε καταλαβαίνει  πως ο αληθινός θησαυρός δεν είναι τα χρυσά νομίσματα που κρύβονται στα  πολυκαιρισμένα σεντούκια, αλλά το ατόφιο χρυσάφι της αγάπης, που ο καθένας  κρύβει στην ψυχή του.


Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:
Η Αγγελική Μ. Κονταξοπούλου γεννήθηκε στο Μαλάουι της  Αφρικής. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 6 χρονών. Σπούδασε Φιλοσοφία στη  Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Ικαρίας.  Άλλα  έργα της: Αρσενικά και Άλλα Διηγήματα, Ο Μάντης, ενώ από τις εκδόσεις μας  κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Φίλα με Όπως μου Αρέσει και Αν Μπορούσα  θα τ’ Άλλαζα Όλα..


Βιβλιογραφία:

Φίλα με όπως μου αρέσει
Αν μπορούσα θα τ\' άλλαζα όλα
Αν μπορούσα θα τ\' άλλαζα όλα (ψηφιακό βιβλίο)
Ο δρόμος της επιστροφής
 

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.