Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Τα Κύθηρα πάνε Ναύπλιο

Τα Κύθηρα πάνε Ναύπλιο
Σε ένα σύντομο ταξίδι με προορισμό τα Κυθήρα, οδηγεί η ομάδα Kithiriscus το κοινό, μέσα από τη νέα της έκθεση με τίτλο Kithiriscus Momentus που θα φιλοξενείται στη Πινακοθήκη του Ναύδετου μέχρι και τις 25 Μαϊου.

Σε ένα σύντομο ταξίδι με προορισμό τα Κυθήρα, οδηγεί η ομάδα Kithiriscus το κοινό, μέσα από τη νέα της έκθεση με τίτλο Kithiriscus Momentus που θα φιλοξενείται στη Πινακοθήκη του Ναύδετου μέχρι και τις 25 Μαϊου.

Θέμα της είναι το νησί των Κυθήρων. Ο πολιτισμός του ποιοτικού αυτού νησιού, φανερώνεται μέσα από τα στοιχεία της ζωγραφικής και της γλυπτικής, συνδυασμένα με έναν όμορφο τρόπο με τα στοιχεία της Νέα Τεχνολογίας.

Εικόνες, ήχους αλλά και βίντεο είναι τα μέσα ππου χρησιμοποιεί η ομάδα προκειμένου να οδηγήσει το φιλότεχνο κοινό σε ένα μαγικό ταξίδι στις έμψυχες και άψυχες ομορφιές των Κυθήρων.

Η ομάδα Kithiriscus αποτελείται από τους καλλιτέχνες Θανάση Καραβίτη, Δάφνη Πετροχείλου, Μαρία Σχινά, Γεώργιο Τζάννε, Γεωργία Τσέρη, Δροσιά Τσέρη, Jens Gottstein και Pat Kauffman, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα Κύθηρα.

Info
Διάρκεια έκθεσης μέχρι και τις 25 Μαϊου
Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου, κτίριο Βουλευτικού πλατεία Συντάγματος
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 08:30-13:30 και 18:30-22:00
Πινακοθήκη Ναύδετου, Τ. και Κ. Παπανικολάου 22 (Πύλη της Ξηράς)

Σχετικές ειδήσεις
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
1η Μπιενάλε Κυθήρων Σύγχρονης Τέχνης
01.07.2016 13:14
Η 1η Μπιενάλε Κυθήρων Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιά και Νήσων, θα παρουσιαστεί στη διατηρητέα παλαιά κοινοτική αγορά Μαρκάτο, στο Αγγλικό Σχολείο Μυλοποτάμου και στο Κάστρο Κάτω Χώρας από τις 17 έως τις 28 Ιουλίου 2016, θα εγκαινιαστεί στο Μαρκάτο το Σάββατο 16 Ιουλίου, ώρα 20:00.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Άγγιξε την Τέχνη: Έκθεση και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
18.01.2016 11:51
Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και οι φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Άγγιξε την Τέχνη» τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.
Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής: έκθεση στην Πινακοθήκη Αθηναίων
29.10.2015 17:00
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου μας προσκαλούν στα εγκαίνια της μεγάλης εικαστικής έκθεσης Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.