Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τα Κύθηρα πάνε Ναύπλιο

Τα Κύθηρα πάνε Ναύπλιο
Σε ένα σύντομο ταξίδι με προορισμό τα Κυθήρα, οδηγεί η ομάδα Kithiriscus το κοινό, μέσα από τη νέα της έκθεση με τίτλο Kithiriscus Momentus που θα φιλοξενείται στη Πινακοθήκη του Ναύδετου μέχρι και τις 25 Μαϊου.

Σε ένα σύντομο ταξίδι με προορισμό τα Κυθήρα, οδηγεί η ομάδα Kithiriscus το κοινό, μέσα από τη νέα της έκθεση με τίτλο Kithiriscus Momentus που θα φιλοξενείται στη Πινακοθήκη του Ναύδετου μέχρι και τις 25 Μαϊου.

Θέμα της είναι το νησί των Κυθήρων. Ο πολιτισμός του ποιοτικού αυτού νησιού, φανερώνεται μέσα από τα στοιχεία της ζωγραφικής και της γλυπτικής, συνδυασμένα με έναν όμορφο τρόπο με τα στοιχεία της Νέα Τεχνολογίας.

Εικόνες, ήχους αλλά και βίντεο είναι τα μέσα ππου χρησιμοποιεί η ομάδα προκειμένου να οδηγήσει το φιλότεχνο κοινό σε ένα μαγικό ταξίδι στις έμψυχες και άψυχες ομορφιές των Κυθήρων.

Η ομάδα Kithiriscus αποτελείται από τους καλλιτέχνες Θανάση Καραβίτη, Δάφνη Πετροχείλου, Μαρία Σχινά, Γεώργιο Τζάννε, Γεωργία Τσέρη, Δροσιά Τσέρη, Jens Gottstein και Pat Kauffman, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα Κύθηρα.

Info
Διάρκεια έκθεσης μέχρι και τις 25 Μαϊου
Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου, κτίριο Βουλευτικού πλατεία Συντάγματος
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 08:30-13:30 και 18:30-22:00
Πινακοθήκη Ναύδετου, Τ. και Κ. Παπανικολάου 22 (Πύλη της Ξηράς)

Σχετικές ειδήσεις
Εκφραστές του μοντέρνου: έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τη Συλλογή Γ. Βογιατζόγλου
13.01.2017 17:25
Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, Νέα Ιωνία Αττικής, παρουσιάζουν την έκθεση «Εκφραστές του Μοντέρνου» με έργα από τη Συλλογή του αρχιτέκτονα Γιώργου Βογιατζόγλου, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
09.11.2016 10:17
H φωτογραφική έκθεση της Σοφίας Καλαντζή «Touch… αγγίζοντας το βάθος» μετά την επιτυχημένης της παρουσίαση στην Αθήνα, ταξιδεύει στο Ναύπλιο!
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
1η Μπιενάλε Κυθήρων Σύγχρονης Τέχνης
01.07.2016 13:14
Η 1η Μπιενάλε Κυθήρων Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιά και Νήσων, θα παρουσιαστεί στη διατηρητέα παλαιά κοινοτική αγορά Μαρκάτο, στο Αγγλικό Σχολείο Μυλοποτάμου και στο Κάστρο Κάτω Χώρας από τις 17 έως τις 28 Ιουλίου 2016, θα εγκαινιαστεί στο Μαρκάτο το Σάββατο 16 Ιουλίου, ώρα 20:00.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.