Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Giovanni Gabrieli a Sacred Concert: Συναυλία-αφιέρωμα στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα

Giovanni Gabrieli a Sacred Concert: Συναυλία-αφιέρωμα στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα

Με αφορμή την συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη Giovanni Gabrieli (1612-2012), μια

δυνατή σύμπραξη μουσικών από το Βέλγιο, την Κροατία και την Ελλάδα ταξιδεύει στην Αθήνα, την Σύρο και την Τήνο...!

 

Ο διεθνώς καταξιωμένος Βέλγος τρομπετίστας Jeroen Berwaerts, πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Canadian Brass και νυν μέλος του περίφημου κουιντέτου Stockholm Brass, οι χάλκινοι πνευστοί από την Κροατία, Ivan Bosnjak (τρομπόνι), και Zeljko Kertez (τούμπα), κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας Croatian national Theatre, μέλη του Busina Brass Quintet και οργανωτές του Zagreb BrassFestival, και το σύνολο χάλκινων πνευστών Hellenic Brass, το οποίο αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς Κρατικών Ελληνικών Ορχηστρών, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα brass αφιέρωμα στο διάσημο συνθέτη Giovanni Gabrieli.

 

Είσοδος 10 ευρώ


Η ίδια συναυλία θα πραγματοποιηθεί


7/07, ώρα 20:00, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Χώρα Τήνου. Είσοδος ελεύθερη
8/07, ώρα 21:15, στο Αρχοντικό Τσιροπινά, Ποσειδωνία, Σύρος. Είσοδος: 7 ευρώ

 


Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα και στο πλαίσιο της σειράς "ΤαΒέλγικα", του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κροατίας και του Σωματείου "Φίλοι της Τήνου"

 

 

Σχετικές ειδήσεις
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Το Κατά Μάρκον Πάθη, opus 94, του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη
12.04.2016 10:19
Στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, το ορατόριο του Φιλίππου Τσαλαχούρη "Κατά Μάρκον Πάθη" opus 94.
Ο Giovanni Guidi με τους Gianluca Petrella και Louis Sclavis live στη Στέγη
04.03.2016 11:32
H τζαζ του μέλλοντος από τον Giovanni Guidi: O 30χρονος Ιταλός πιανίστας δεν διστάζει να εξερευνήσει διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, με τη διεθνή αναγνώριση να επιβραβεύει αδρά την πολυεπίπεδη τζαζ δημιουργικότητά του.