Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

AXA: One Piano, Six Hands: Η μουσική έναρξη του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη

AXA: One Piano, Six Hands: Η μουσική έναρξη του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη

Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012 στην όμορφη Σαντορίνη ξεκινά στις

4/8 με το ξεχωριστό σύνολο AXA: One Piano, Six Hands. Τρεις πιανίστριες σ’ ένα πιάνο , έξι χέρια που εξερευνούν τα όρια «του αινιγματικού κουτιού με τις μακριές χορδές», όπως κάποτε χαρακτήρισε το πιάνο ο συνθέτης Άλφρεντ Σνίτκε.

 

 

Η Γερμανίδα Anne Salié, η Ελληνίδα Ξένια Κουρκουμέλη και η Ουκρανή Alina Pronina είχαν διαγράψει η καθεμία αξιόλογη πορεία με σπουδές και σημαντικές διακρίσεις, προτού συστήσουν στη Γερμανία το 2004 το σύνολο “Some handsome hands”, το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε “AXA: One Piano, Six Hands”.

 

 

Το τρίο έχει δώσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις. Το σύνολο AXA: One Piano, Six Hands συνδυάζει την κλασική και τη σύγχρονη μουσική προσφέροντας στο κοινό μία πραγματικά «διαφορετική» συναυλία , μια πρωτότυπη εμπειρία για τα μάτια και τα αυτιά.

 


Οι τρεις πιανίστριες παρουσιάζουν στο Μέγαρο Γκύζη ένα πρόγραμμα με έργα για έξι χέρια σε ένα πιάνο, ερμηνεύοντας –μεταξύ άλλων- τον Κύκνο του Saint-Saëns, την Εισαγωγή από τους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart και από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Rossini, αλλά και Brahms, Schmitz, Baynov, Khatschaturian, Massenet, Rimsky-Korsakov, καθώς και το έργο «Rag me baby one more time» (medley του Scott Joplin) γραμμένο ειδικά για το σύνολο από τον Γιάννη Αντωνόπουλο.


                                                

Anne Salié (Γερμανία), πιάνο
Ξένια Κουρκουμέλη (Ελλάδα), πιάνο
Alina Pronina (Ουκρανία), πιάνο

 

 


Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012

 


Εικαστικές Τέχνες και Μουσική , αλλά και μία παιδική αφηγηματική παράσταση , απαρτίζουν και φέτος αρμονικά τις οκτώ συνολικά εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012, για έκτη συνεχή χρονιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου . Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, από 1 έως 23 Αυγούστου, στα Φηρά Σαντορίνης, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις. Η αυγουστιάτικη αυτή γιορτή πολιτισμού έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στη Σαντορίνη, συγκεντρώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων του νησιού.

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Η Ile-de-France Youth Choir στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη
23.08.2016 13:13
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη κλείνει τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων με th συναυλία της Ile-de-France Youth Choir, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στη Σαντορίνη.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Με δυο κιθάρες...: Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Μέγαρο Γκύζη
10.08.2016 17:09
Τα Κίτρινα Ποδήλατα θα εμφανιστούν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη για μία συναυλία με special guest τον Βασίλη Καζούλη.
Η Έλλη Πασπαλά και η Underground Youth Orchestra στον Κήπο του Μεγάρου
21.06.2016 13:45
Ένα ξεχωριστό μελωδικό αφιέρωμα στην Αθήνα με τίτλο «I Love Athens» παρουσιάζουν την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο του Μεγάρου η Έλλη Πασπαλά και η Underground Youth Orchestra.
Η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος για μία βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου
21.06.2016 10:58
Όταν συναντιούνται επί σκηνής η Αρλέτα και ο Λάκης γράφουν ιστορία! Κάθε μουσική συνάντησή τους είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Αυτή που θα συμβεί τη Τετάρτη 13 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου, θα είναι μία και μοναδική! Συλλεκτική, συγκινητική. Και θα είναι πολύ όμορφη.