Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Γαλλικό Ινστιτούτο: Συναυλία τζαζ «Double», Clément Himbert και Sylvain Rifflet

Γαλλικό Ινστιτούτο: Συναυλία τζαζ «Double», Clément Himbert και Sylvain Rifflet

Το Γαλλικό Ινστιτούτο θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του, στο πλαίσιο της Γιορτής της Μουσικής την Πέμπτη 21 Ιουνίου

… δυο ταλαντούχους Γάλλους καλλιτέχνες , τους σαξοφωνίστες Sylvain Rifflet και Clement Himbert, σε ένα πρόγραμμα για δυο σαξόφωνα.

 

Με αφορμή τη Γιορτή της Μουσικής, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 21 Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την specs \'n\' arts, μας προσκαλεί, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, στις 21.00΄, στη δροσερή αυλή του, για να ανακαλύψουμε μαζί δύο ταλαντούχους Γάλλους καλλιτέχνες, τους σαξοφωνίστες Sylvain Rifflet και Clément Himbert σε ένα μοναδικό και πρωτότυπο πρόγραμμα για δύο σαξόφωνα...


Συνδυάζοντας τις μουσικές αναφορές τους τόσο από την κλασική όσο και την τζαζ μουσική και συνοδευόμενοι από μία ηλεκτρο-ακουστική εγκατάσταση, οι Sylvain Rifflet και Clément Himbert δημιουργούν ένα ξεχωριστό ηχητικό αποτέλεσμα. Οι δύο όψεις του ίδιου ήχου και οι πολλαπλές δυνατότητες του ίδιου οργάνου παντρεύονται ή αντιτάσσονται, αντίστοιχα, στο σταυροδρόμι διαφορετικών μουσικών ειδών και εποχών.


Βιογραφικά στοιχεία καλλιτεχνών:


Clement Himbert:
O Clément Himbert, απόφοιτος του Conservatoire National de Musique de Paris, σπούδασε σαξόφωνο με τους Georges Porte, Vincent David και Claude Delangle. Έχει τιμηθεί με το Α’ βραβείο στον διαγωνισμό PACEM – Terris Bayreuth και είναι μέλος των «Inédits saxophone quartet» και «Futurum trio». Το άλμπουμ του «Chemin des Dames», με τραγουδίστρια την Ute Gfrerer κυκλοφόρησε στο τέλος του 2011, ενώ το 2012 θα παρουσιάσει το έργο για σαξόφωνο που συνθέτει γι αυτόν ο Gérard Pesson.


Sylvain Rifflet:
Ο Sylvain Rifflet, απόφοιτος του Conservatoire National de Musique de Paris, έχει τιμηθεί με το Α\' βραβείο στο Concours National de la Défense, καθώς και με το βραβείο “Django d’or” (jeune talent) το 2008. Έχει συμπράξει με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Riccardo Del Fra, Michel Portal, Aldo Romano, Kenny Wheeler, Gabor Gado, Didier Levallet, Joey Baron, Hermeto Pascoual και με σπουδαία μουσικά σύνολα, όπως το Pandémonium του François Jeanneau, την European Jazz Youth Orchestra, το Mégaoctet του Andy Emler, το Sacre du Tympan του Fred Pallem, το Gros Cube του Alban Darche και την Orchestre National de Jazz. Το 2008, συνθέτει, ερμηνεύει και ηχογραφεί τη μουσική της ταινίας “Dernier Maquis” του σκηνοθέτη Rabah Ameur- Zaïméche, για την οποία τιμάται με το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουμπάι. Το 2010, δημιουργεί το project ”Beaux-Arts” για τρίο και κουαρτέτο εγχόρδων και στην πορεία το καινούριο του σχήμα, Alphabet, με το οποίο ηχογράφησε τον Δεκέμβριο του 2011.


Το 2012 η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει τα 31α γενέθλιά της. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής ανήκει στον Jaques Lang, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, το 1982. Σήμερα περισσότερες από 22 χώρες στο κόσμο συμμετέχουν στη γιορτή αυτή διοργανώνοντας μουσικές εκδηλώσεις, ανοιχτές στο κοινό με δωρεάν είσοδο.


Συνδιοργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, specs \'n\' arts, www.ifa.gr, www.specsnarts.gr

Σχετικές ειδήσεις
Kym, Wohlhuter, Μουράτογλου και φίλοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο
31.01.2017 15:14
Μια μοναδική βραδιά με τέσσερις σολίστες διεθνούς φήμης: η Min-Jung Kym, ο Philippe Mouratoglou, η Ariane Wohlhuter και ο Γιάννης Γεωργιάδης, εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενοι από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Το γαλλικό τραγούδι από τον 19ο στον 20ό αιώνα στο Θέατρο Ολύμπια
29.12.2016 17:00
Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 για να απολαύσουμε μία συναυλία αφιερωμένη στο γαλλικό τραγούδι από τον 19ο στον 20ό αιώνα.
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Angélique Ionatos Trio live στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου
15.06.2016 12:27
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στην ταράτσα του σε μία συναυλια με το Angélique Ionatos Trio.
Συναυλία λήξης της Γιορτής της Γαλλοφωνίας με τον Saro Demirdjian
24.03.2016 16:14
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στη συναυλία του Saro Demirdjian, η οποία θα σημάνει και τη λήξη της φετινής γιορτής της Γαλλοφωνίας.