Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Tα ίχνη των συμβόλων

Tα ίχνη των συμβόλων
Ενας συνδυασμός ανάγλυφης ζωγραφικής, χειροποίητου κοσμήματος και γλυπτικής, είναι η νέα έκθεση της Κατερίνας Γρόλλιου-Παπακυριάκου που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης, στο Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ενας συνδυασμός ανάγλυφης ζωγραφικής, χειροποίητου κοσμήματος και γλυπτικής, που εκφράζει ενιαία το θέμα είναι η νέα έκθεση της Κατερίνας Γρόλλιου-Παπακυριάκου που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17 Μαΐου στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης, στο Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Πρόκειται για το πάντρεμα τριών διαφορετικών εκφράσεων τέχνης, που έχουν κοινό θέμα έμπνευσης, προέρχονται από την ίδια καλλιτέχνιδα και εικονογραφούν τα ποιήματά της.

Το αποτέλεσμα του συνδυασμού είναι μια ατμόσφαιρα με έντονη την προσωπικότητα του θέματος των συμβόλων, της μνήμης και του παραμυθιού.

«Κάθε μορφής νέο δημιούργημα δίνει υπόσταση σε μνήμες, διατηρεί το ταξίδι και εκτονώνει την ψυχή. Eνα ταξίδι μυστικό στη μέθη μιας εσωτερικής αναδρομής», όπως εξηγεί η Κατερίνα Γρόλλιου, ακολουθώντας τα ίχνη των δικών της συμβόλων.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης, κ. Πάρις Κυριακόπουλος. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο, με απαγγελίες ποιημάτων από την ποιητική συλλογή της Κατερίνας Γρόλλιου, «Μνήμης Μονοπάτια» (εκδόσεις ΕΨΙΛΟΝ).

Τις απαγγελίες θα κάνουν οι ηθοποιοί Θανάσης Γκόφας και Εύη Κουλαμά και η μουσική που θα τις συνοδεύει είναι του Γιάννη Ανδριώτη.


Info
Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας (τέρμα οδού Λόρδου Βύρωνα, πρόσβαση από Κλεισθένους), από 17 εως 28 Μαΐου
Ωρες λειτουργίας: καθημερινά, 12:00-22:00
www.grollio.com

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Ταξιδεύοντας: Έκθεση της Κατερίνας Ζάκα στα πλαίσια του Σύρος – Πολιτισμός 2016
11.07.2016 15:19
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Κατερίνας Ζάκα «Ταξιδεύοντας», την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:30, στην αίθουσα «Εμμ.Ροΐδη», στο Πνευματικό Κέντρο.
Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός | Borders: Έκθεση της Μαρίας Μπελιβάνη στον Τεχνοχώρο
07.06.2016 14:11
Μία πολύ διαφορετική εικαστική έκθεση, ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκατάστασης και γραφής με τίτλο «Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός | Borders» της Μαρίας Μπελιβάνη θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στην Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.