Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ατενέουμ: Γιορτή Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Ατενέουμ: Γιορτή Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Το Ατενέουμ γιορτάζει και πάλι την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό  μία τετράωρη μουσική πανδαισία

… στον πεζόδρομο της Αδριανού 3, στο Θησείο, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, από τις 20:00 έως τις 24:00.

 

Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, γιορτάζει η ΜΟΥΣΙΚΗ .


Έτσι, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, από τις 20:00 έως τις 24:00, το ATHENAEUM μεταμορφώνει τον  πεζόδρομο της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτήριο του, σε υπαίθρια σκηνή , όπου νεώτεροι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες - συνεργάτες του, με μία τετράωρη γιορτή αφιερωμένη στη ΜΟΥΣΙΚΗ θα συντροφεύσουν τους περιπατητές της νύχτας σε τέλεια αρμονία με τη μαγεία του περιβάλλοντος χώρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από προκλασικά έργα και τραγούδια έως  σύγχρονη ελαφρά μουσική και  τζαζ μελωδίες, όπως και αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και σε Τραγούδια από τον Κινηματογράφο.


Συμμετέχουν: η Χορωδία νέων του Ωδείου ATHENAEUM, το Κουαρτέτο Σαξοφώνων ATHENAEUM από τις Σ. Αραμπατζόγλου, Α. Μ. Καρδάμη, Ι. Βλάσση και Μ. Τσακμακλή σε συνεργασία με τον Γ. Τσανακαλιώτη στο πιάνο ,  και τα Ατελιέ  Jazz ATHENAEUM σε διδασκαλία-ενορχηστρώσεις  Σύλβιου Σύρρου.  Ο διακεκριμένος σολίστ κλασικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος και η εκρηκτική Αργεντίνα τραγουδίστρια από το Buenos Aires  Natalia Soledad Petsalis. Στο αφιέρωμα στη μουσική κινηματογράφου συμμετέχουν οι  Σουζάνα Γιαννακοπούλου και Έλσα Σκλαβενίτη- τραγούδι, Σοφία Ροσμαράκη πιάνο, Ευαγγελία Λοφίτου ακορντεόν, Galina Bratuska βιολί , Στέφανος Γιαννόπουλος βιολοντσέλο, Εugeni Bratuska κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Μουζακίτης, Χριστίνα Κατσιαρή - κιθάρα, Νίκος Πιτλόγλου, κρουστά, ενώ το αφιέρωμα σε Χατζιδάκι - Θεοδωράκη παρουσιάζει  η δεκαπενταμελής Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ υπό τη διεύθυνση του Άρη Δημητριάδη, και τις Μόρφω Τσαϊρέλη και  Ναταλία Κάντζια στο τραγούδι.

 

Ατενέουμ, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012
Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

20:15
• Χορωδία νέων του Ωδείου ATHENAEUM
H Χορωδία Νέων του ATHENAEUM σε ρεπερτόριο προκλασικής έως και σύγχρονης ελαφράς μουσικής.
Διδασκαλία – Διεύθυνση Βασίλης Κιοσόγλου.

 

20:45
• Κουαρτέτο Σαξοφώνων ATHENAEUM
Το Athenaeum Saxophone Quartet  σε ένα ταξίδι με μόνη αποσκευή την μουσική κι ενδιάμεσους σταθμούς την Καζαμπλάνκα, το Αλγέρι, τη Λισσαβόνα κ.α. γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Θησείο.
Το κουαρτέτο αποτελείται από τις Σ. Αραμπατζόγλου, Α.Μ. Καρδάμη, Ι. Βλάσση και Μ. Τσακμακλή.
Μαζί τους στο πιάνο ο Γ. Τσανακαλιώτης

 

21:15
• Από την Μεσόγειο στην Αργεντινή
Ο διακεκριμένος σολίστ κλασικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος, σε ένα ρεσιτάλ με έργα για solo κιθάρα από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία των : F. TARREGA, I .A LBENIZ, L. BROUWER, R. DYENS, A. PIAZZOLLA, M. ΣΟΥΡΒΙΝΟΥ και η εκρηκτική Αργεντίνα τραγουδίστρια,  από το Buenos Aires,  Natalia Soledad Petsalis με τη συνοδεία στην κιθάρα του Μ. Σουρβίνου παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής με αυθεντική Αργεντίνικη μουσική. Το φλογερό Ισπανικό ταπεραμέντο του ρεπερτορίου της κιθάρας συναντά τη γεμάτη λυρισμό μουσική του Α. Piazzolla, η αισθησιακή και αυθεντική φωνή της τραγουδίστριας αποδίδει με πάθος τα παραδοσιακά Αργεντίνικα Τangos & Milongas των J. Dames, S. Piana, C. Gardel κ.α.

Κιθάρα-διασκευές για κιθάρα: Mιχάλης Σουρβίνος
Τραγούδι : Natalia Soledad Petsalis

 

22:00
• Swinging Jazz ATHENAEUM

Τα ατελιέ του Ωδείου ATHENAEUM παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά ρεύματα 
Jazz του 20ου αιώνα.
Διδασκαλία – ενορχηστρώσεις: Σύλβιος Σύρρος.

 

22:45
•  Μουσική από τον κινηματογράφο

Μια μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη οθόνη με έργα των  Maurice Jaubert,  Astor Piazzolla και Μάνο Χατζιδάκι έως τους Madredeus, Goran Bregovic και Έλληνες σύγχρονους συνθέτες.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Σουζάνα Γιαννακοπούλου, Έλσα Σκλαβενίτη , τραγούδι, Σοφία Ροσμαράκη, πιάνο, Ευαγγελία Λοφίτου, ακορντεόν, Galina Bratuska, βιολί, Στέφανος Γιαννόπουλος, βιολοντσέλο, Εugeni Bratuska, κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Μουζακίτης, Χριστίνα Κατσιαρή, κιθάρα, Νίκος Πιτλόγλου, κρουστά.

 

23:30
• Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ

Για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2012 η δεκαπενταμελής Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ υπό τη διεύθυνση του Άρη Δημητριάδη, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό ένα Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη. Θα ακουστούν γνωστές μελωδίες από το Αρχιπέλαγος, την Οδό Ονείρων, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Μαγική Πόλη, διανθισμένες και από κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες των δύο μεγάλων συνθετών.
Τραγουδούν η Μόρφω Τσαϊρέλη και η Ναταλία Κάντζια.


ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Σχετικές ειδήσεις
9η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο
13.07.2016 16:25
Η 9η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής Ρόδου, ανοίξει τα μικρόφωνα και τις εντάσεις το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου 2016!
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
17η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Οι εκδηλώσεις της Αττικής
15.06.2016 10:52
Η 17η διοργάνωση του Αττικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής συνεργατικής προσπάθειας, και έχει σαφώς ιδιαίτερο συμβολισμό όταν για 3 ήμερες διοργανώνεται ταυτόχρονα 120 εκδηλώσεις, συμμετέχουν 140 καλλιτέχνες και γίνονται δεκάδες δράσεις σε 58 σημεία της Αττικής.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.