Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

John Cage s 33 1 - 3 and more στη Knot Gallery

John Cage s 33 1 - 3 and more στη Knot Gallery

Η Αγχιβατειν σε συνεργασία με την (K)NØTmusic παρουσιάζει την πρώτη Ελληνική και δεύτερη Ευρωπαϊκή εκτέλεση του ιδιαίτερα

σπάνιου 33 1/3 του John Cage (1969). Το 33 1/3 είναι ένα από τα λιγότερα γνωστά λιγότερο παιγμένα έργα του John Cage. Οι οδηγίες καλούν το κοινό να συμμετάσχει σε πραγματικό χρόνο στην σύνθεση του έργου, αυτοσχεδιάζοντας με κάποιο από τα πικ-απ και τις εκατοντάδες δίσκων που θα βρίσκονται στον χώρο. Νέα μουσική προκύπτει από τις διαρκώς ανανεώσιμες επιλογές ηχογραφημένων ήχων καθώς δίνεται μια σπάνια ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει ενεργά σε μια πρεμιέρα έργου ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20αιώνα.

 

Η ιδιαίτερη αυτή παράσταση παρουσιάζετε στα πλαίσια της 100ης επετείου από την γέννηση του Συνθέτη. Η οργάνωση και επιμέλεια είναι του Μαρίνου Κουτσομιχάλη και του Βρετανού Robin McGinley που θα παρουσιάσει επίσης μια επιλογή σύγχρονων συμμετοχικών έργων για αντικείμενα, πιάνο και βρόγχους από μαγνητοταινίες.

 


Ο Robin McGinley είναι Βρετανός μουσικός, επιμελητής έργων για ήχο και νέα μέσα, παραγωγός εκδηλώσεων και εκπαιδευτικός με έδρα την Στοκχόλμη. Έχει διδακτορικό στην Μουσική , Μουσική Τεχνολογία και Καινοτομία από το De Monfort University και διδάσκει στο τμήμα ιστορίας τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Με τους interactive-agents είναι υπεύθυνος για πληθώρα έργων ηχητικής τέχνης. Συμμετέχει επίσης στην the great learning orchestra. www.interactive-agents.com

 

Δραστήριος τόσο σε ακαδημαϊκούς όσο και σε μη ακαδημαϊκούς κύκλους, ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης εργάζεται ως καλλιτέχνης από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Τον ενδιαφέρει πρωτίστως ο ήχος. Παρουσιάζει συστηματικά την δουλειά του σε συναυλιακούς χώρους, γκαλερί , φεστιβάλ, ακαδημίες, ανεξάρτητους χώρους κλπ ανά τον κόσμο. Έργα του έχουν δισκογραφηθεί από διάφορες ετικέτες. www.marinoskoutsomichalis.com/

 


Ο John Cage (1912 – 1992) υπήρξε ένας επιδραστηκότατος Αμερικανός συνθέτης, μουσικοθεωρητικός και καλλιτέχνης. Το 2012 είναι η 100η επέτειος από την γέννησή του. www.johncage.org

 

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Robin McGinley στις 17.30 στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικης Έρευνας, (Φανερωμένης 19, Χολαργός)

 

με την υποστήριξη των:
Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας - www.ksyme.gr
To Δισκάδικο - Κηφησίας 88, Αμπελόκηποι - https://www.facebook.com/pages/Το-Δισκάδικο/115130528584754?ref=ts

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Γιάννης Κωνσταντινίδης / Κώστας Γιαννίδης: ένας συνθέτης, δύο μουσικοί κόσμοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 15:51
Με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη, τον μεγάλο συνθέτη του 20ού αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής, συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο νέος Κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου «Η ανθρώπινη φωνή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο συνθέτης Vangelis παρουσιάζει τη Rosetta
13.09.2016 11:52
H DECCA ανακοινώνει το νέο άλμπουμ, με τίτλο ‘Rosetta’, από τον θρυλικό συνθέτη και πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής, Vangelis, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την μακροχρόνια αγάπη του για το διάστημα.
Petros Klampanis Group live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
22.04.2016 15:12
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.