Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Περσεφόνη του Αλέξανδρου Κωνσταντινόπουλου στο Beton7

Περσεφόνη του Αλέξανδρου Κωνσταντινόπουλου στο Beton7

Το Beton7 παρουσιάζει στο πλαίσιο του φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις με βάση την Αρχαία Τραγωδία , την «Περσεφόνη», μια παράσταση του

Αλέξανδρου Κωνσταντινόπουλου από τις 6 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι τις 28/6/2012.

 

Η Δήμητρα που κρύβει τα σπέρματα, από τον αδελφό της Δία γέννησε την Κόρη που όταν την έκλεψε ο Άδης απέκτησε όνομα και ονομάστηκε Περσεφόνη (Περσεφάττα Πτέρσις-εφάπτω- ρίχνω τη καταστροφή). Πράγματι, η απαγωγή της έφερε την καταστροφή στη γη, γιατί ο πόνος της μάνας της τη ξέρανε. Φεύγοντας από την αγκαλιά της μητέρας της θα γνωρίσει τον έρωτα του Άδη και θα διχαστεί ανάμεσα σε δύο κόσμους.

 

 

 Είναι μια συμβολική αναπαράσταση της περιπέτειας της εσωτερικής ζωής που για να γνωρίσει, θα βυθιστεί στο πένθος ώστε να μπορέσει κατόπιν να ανθοφορήσει. Καθρεφτίζει τη δύναμη της αλλαγής καθώς οι άνθρωποι δε θα μπορέσουν να βιώσουν τις αλλαγές των εποχών αν δεν πενθήσουν, μόνο έτσι θα αποκτήσουν παρελθόν και το παρελθόν είναι αναπόσπαστο μέρος του κόσμου.  Θυμόμαστε την αρχή μας και επαναπροσδιορίσουμε την σχέση με τη φύση μέσα από το δράμα που εκτυλίσσεται μια μέρα όπου η Περσεφόνη καλείται να κατεβεί στον Άδη.

 

 

Σύνθεση κειμένων του Γ.Ρίτσου, του Ευριπίδη, του Αισχύλου αλλά και ορφικών ύμνων. Ένα ταξίδι με αφετηρία τη βουτιά στο ασυνείδητο και προορισμό τη προβληματική κοινωνία του σήμερα.

 

Σύλληψη-Σύνθεση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωνσταντινόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντιάνα Παπαναγιωτάκη
Φωτογράφιση: Μαρία Κωνσταντινοπούλου
Οπτικοακουστική επιμέλεια: Κωστής Ζαφειρόπουλος
Κοστούμια: Σοφία Αλεξανιάν
Σκηνικά: Γιάννης Σπανάκης
Παίζουν: Ιωάννου Βίβιαν, Βουκελάτου Ειρήνη, Πύρρου Ναυσικά

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Παίκτες, του Νικολάι Γκόγκολ στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7
24.11.2016 12:15
Οι Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7 παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκογκόλ, Οι παίκτες, σε ελεύθερη διασκευή του Κώστα Νταλιάνη.
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο 22ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
14.07.2016 11:54
Στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα παρουσιαστεί την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 η παράσταση «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
RUPTURE περσεφόνη, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο Baumstrasse
10.02.2016 14:15
Η Αθανασία Κανελλοπούλου σε μια συνεργασία με το Βaumstrasse παρουσιάζει το RUPTURE περσεφόνη, στις 27 - 28 Φεβρουαρίου και 5 - 6 Μαρτίου 2016.