Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Penny Dreadful και οι P.L. Knew live στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Οι Penny Dreadful και οι P.L. Knew live στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό

χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN.

 

Penny Dreadful & P.L. Knew
Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ

 

 


Οι Penny Dreadful δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 από μια παρέα τριών φίλων: τον Γιάννη Καλιφατίδη (κιθάρα, φωνή), τον Πάνο Μπόμπολα (μπάσο) και τον Νίκο Παναγιώτου (τύμπανα).

 

 

Ένα χρόνο αργότερα, στο σχήμα ήρθε να προστεθεί ο Χρήστος Καλλιμάνης (κιθάρα) των Empty Frame.

 


Η μπάντα πήρε το όνομά της από το ομώνυμο είδος των βρετανικών αναγνωσμάτων του 19ου αιώνα, τα οποία πωλούνταν προς μία πένα, ενώ η θεματολογία τους στρεφόταν γύρω από ιστορίες φρίκης και τρόμου.

 

 


Με επιρροές από την αυστραλέζικη και την αμερικανική εναλλακτική σκηνή , αλλά και με αναφορές στη μουσική Country και στην Americana, ο ήχος των Penny Dreadful είναι άλλοτε ηλεκτρικά φορτισμένος και άλλοτε πάλι σκοτεινός και ταξιδιάρικος.

 


Από τον Νοέμβριο του 2010 έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα στις αθηναϊκές ροκ σκηνές, όπως το After Dark, το 6 DOGS και το AN Club. Έχουν παίξει μαζί με το πρότζεκτ του Αλέξη Καλοφωλιά (Last Drive), τους Ιllegal Operation και τους Empty Frame. Η μεγαλύτερη εμφάνισή τους στις 23 Δεκεμβρίου 2011, όπου άνοιξαν τη βραδιά για τους Last Drive, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κατάμεστο Fuzz Club.

 

 


Το πρώτο άλμπουμ των Penny Dreadful αναμένεται μέσα στο 2012.

 

P.L Knew

 

Είκοσι χρόνια πριν, δυο κιθαρίστες, ο Μάκης και ο Ηλίας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν με βάση τις επιρροές τους μια μουσική φόρμα, που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια "κουρτίνα ήχου".

 


Με αυτούς σαν πυρήνα, η μπάντα αλλάζει συνεχώς μορφή και όνομα, για να καταλήξει στο σημερινό της σχήμα με τους : Ολυμπία (πλήκτρα/φωνή), Ντόρα (μπάσο), Αντρέα (τύμπανα), Χρήστο (φωνή). Όλοι οι παραπάνω είναι πλέον οι P.L Knew.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Άννα Ψυχογιού live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
24.01.2017 16:14
Η Άννα Ψυχογιού έρχεται από την Κρήτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να μας συστηθεί και να μας παρουσιάσει το νέο της τραγούδι «Μ' αρέσει να ζω».
Η Άννα Ψυχογιού live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage
05.12.2016 13:34
Η Άννα Ψυχογιού έρχεται από την Κρήτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να μας συστηθεί και να μας παρουσιάσει το νέο της τραγούδι «Έτσι μ' αρέσει να ζω».
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».