Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μια βραδιά με ... Bluezuki στη σκηνή του Half Note

Μια βραδιά με ... Bluezuki στη σκηνή του Half Note

Το Half Note Jazz Club στο πλαίσιο του κύκλου « Μουσική Άνοιξη στο Half Note» παρουσιάζει το project Bluezuki …

την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012.

H Εva Kesselring για το project Βluezuki

 


«"Bluezuki" είναι ένα project που βρίσκεται στην αρχική φάση προβών και αναμένεται να ξεκινήσει τις εμφανίσεις του την Άνοιξη 2012. Το όνομα αυτό μας ήρθε σαν λογοπαίγνιο που παντρεύει το "blues" και το "μπουζούκι". Είμαι ενθουσιασμένη απ την νέα αυτή συνεργασία, προτίστως λόγω του μουσικού ταλέντου που φέρουν  οι Tάσος Γιαννούσης (μπουζούκι ή/και τζουράς), Aντώνης Τζίκας (ηλεκτρικό κοντραμπάσο), Παναγιώτης Αυγερινός (κιθάρες) και Παύλος Λογαράς (τύμπανα) –κάθε μας συνάντηση με γεμίζει χαρά!  Έπειτα, επειδή πρόκειται για μια συνεργασία η οποία γεννήθηκε απ την φιλία που μας δέ(ρ)νει και απ την κοινό μας έρωτα για την μουσική . Αυτό καθρεφτίζεται και στο ρεπερτόριο μας, αφού παίζουμε ό, τι μας αρέσει και μας συγκινεί.

 


Μέχρι στιγμής πάμε από Σουγιούλ, Γιαννίδη και Χιώτη μέχρι Bob Dylan, Gordon Lightfoot & Jimi Hendrix και από παραδοσιακά Πορτογαλικά fados μέχρι σύγχρονους Γάλλους τραγουδοποιούς σαν τον Benjamin Biolay. Εξυπακούεται πως καθώς προερχόμαστε από φαινομενικά διαφορετικούς μουσικούς χώρους, οι ερμηνείες μας αποκτούν ένα αρκετά ασυνήθιστο ύφος και γίνονται... bluezuki. Ο Τάσος και ο Αντώνης είναι καθιερωμένοι συνεχιστές της ρεμπέτικης και λαϊκής παράδοσης.

 

 

Είναι όμως και λάτρεις της Jazz. Συχνά, ακούω στο παίξιμο του Τάσου μια Ελληνική εκδοχή του  Django. Ο Αντώνης έχει το πιο μαγευτικό groove που έχω ποτέ ακούσει (ζωντανά) σε μπασίστα. Ο Παναγιώτης, είναι η γέφυρά μας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ένας αληθινός Rock & Folk aficionado. Όσο για τον Παύλο, είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος μουσικός, η ρυθμική ραχοκοκαλιά μας. Με τον Παύλο μας ενώνει επίσης ο έρωτας για την Jazz. Όσο περισσότερο καιρό παίζουμε μουσική μαζί, τόσο και επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας πως «η Μουσική είναι μία». Δεν βλέπω την ώρα να μοιραστώ την μουσική αυτή μαζί σας!»

 


Eva Kesselring: φωνή
Τάσος Γιαννούσης: μπουζούκι, τζουρά
Αντώνης Τζίκας: ηλεκτρικό κοντραμπάσο
Παναγιώτης Αυγερινός: κιθάρες
Παύλος Λογαράς: τύμπανα

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης επιστρέφουν στο Half Note
04.03.2016 10:45
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης επιστρέφουν στο Half Note για ένα αυθεντικό ηπειρώτικο πανηγύρι, από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στη σκηνή του Half Note
23.02.2016 10:38
Το Half Note υποδέχεται στη σκηνή του τη Μαίρη Λίντα, τη σπουδαία αυτή τραγουδίστρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη που ποτέ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του παρελθόντος.