Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δημήτρης Καμαρωτός και ο Νίκος Κυριαζόπουλος στη Knot Gallery

Ο Δημήτρης Καμαρωτός και ο Νίκος Κυριαζόπουλος στη Knot Gallery

O Δημήτρης Καμαρωτός και ο Νίκος Κυριαζόπουλος δημιουργούν ένα χώρο ακρόασης ανάμεσα σε δύο αρθρωτά (modular) αναλογικά

συστήματα. Συμπράττουν σε ένα σετ μεγάλης διάρκειας και μεγάλων διαφοροποιήσεων πυκνότητας, με φάσματα από απλά ημίτονα μέχρι μηχανικό θόρυβο. Το κοινό, μπορεί να διαλέγει διαφορετικές θέσεις διερευνώντας την διαφοροποίηση ακρόασης μέσα στο χώρο. Στην διάρκεια της συναυλίας ο Βασίλης Κουντούρης θα προβάλει Chladni Patterns στο χώρο, όπως γεννιούνται από την ακρόαση των ήχων.

 

 

Ο Δημήτρης Καμαρωτός αρχικά ασχολήθηκε με την αναλογική ηλεκτροακουστική και τις παραδοσιακές τεχνικές σύνθεσης και μετά με ένα μεγάλο φάσμα των ψηφιακών τεχνικών σύνθεσης ήχου και μουσικής. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΣΥΜΕ και του ΕΣΣΗΜ και συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα με θέματα ήχου. Συμμετέχει με την μουσική του στην δραματουργία θεατρικών παραστάσεων που έχουν παρουσιασθεί στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

 

 


Ο Νίκος Κυριαζόπουλος ασχολείται με περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις και το σχεδιασμό ηχοτοπίων, χρησιμοποιώντας αναλογικά φίλτρα, μικρόφωνα και ηλεκτρονικές ιδιοκατασκευές.

http://soundcloud.com/nikoskyriazopoulos

 

 

 

Ο Βασίλης Κουντούρης είναι συν-ιδρυτής -μαζί με τον Κώστα Μπώκο της δημιουργικής ομάδας ήχου και πολυμέσων του Studio19st η οποία ασχολείται με τη σύνθεση , την ηχογράφηση-καταγραφή, το σχεδιασμό, την επεξεργασία και την παραγωγή ηχητικών, μουσικών, και οπτικών υλικών. για παραστάσεις, δισκογραφία , κινηματογράφο, πολυμέσα και εικαστικές εγκαταστάσεις. Συνεργάζεται με συνθέτες, μουσικούς, σκηνοθέτες, εικαστικούς καλλιτέχνες , χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει στη δημιουργική διαδικασία.
http://www.studio19st.com

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι έρωτες του ποιητή στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
06.02.2017 15:46
Πώς τέσσερις Έλληνες συνθέτες (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Ξυδάκης, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Μάκρας) παίρνουν τα ποιήματα του Χάινε και φτιάχνουν μία ερωτεύσιμη συναυλία;
Ο Νίκος Ζωϊδάκης στο Kremlino
25.01.2017 11:41
Ο Νίκος Zωϊδάκης φέρνει την Κρήτη στο Κρεμλίνο! Φορτώνει στις αποσκευές του τη λύρα του και τις μαντινάδες του και αγκυροβολεί στο λιμάνι του Πειραιά για μια και μοναδική βραδιά!
13.10.2016 11:23
Η Ασπασία Στρατηγού, ο Βασίλης Προδρόμου, ο Κωνσταντίνος Πλούσιος, ο Δημήτρης Σίντος, ο Νίκος Σαμαράς, ο Διονύσης Θεοδώσης και ο Μιχάλης Μπακάλης μας εύχονται και... στα δικά μας από το club του Σταυρού του Νότου.
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.
Μετασχηματισμοί: Ο Νίκος Ξυδάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Τάσος Ρωσόπουλος στη Στέγη
07.03.2016 17:06
Στην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης , Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη.