Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

S.M.S.: Δύο υστερίες πάθους - η αίθουσα κλιματίζεται του Άκη Δήμου στην Αθηναΐδα

S.M.S.: Δύο υστερίες πάθους - η αίθουσα κλιματίζεται του Άκη Δήμου στην Αθηναΐδα

Μετά τη χειμερινή επιτυχημένη πορεία του διακεκριμένου έργου του Άκη Δήμου , «Σιγά τα Αίματα! Oresteia the next generation” από την

ομάδα Σπείρα-Σπείρα, ο Σταμάτης Κραουνακής θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο στην Αθηναΐδα δύο μονόπρακτα έργα του βραβευμένου σύγχρονου Έλληνα δημιουργού, με γενικό τίτλο “S.M.S. δύο υστερίες πάθους - η αίθουσα κλιματίζεται


 

«Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου»

 


Ένα από τα πρώτα έργα του Άκη Δήμου επιστρέφει ύστερα από έξι χρόνια στην αθηναϊκή σκηνή ολοκληρώνοντας τη φετινή “τριλογία” που αφιέρωσε η Σπείρα-Σπείρα στο συγγραφέα. Το σκοτεινό κείμενο με τις επιρροές από το έργο του Tennessee Williams και θραύσματα θεάτρου του παραλόγου παραθέτει τους δύο χαρακτήρες σε μία ατέρμονη αναμέτρηση.
Δύο ήρωες που κάθε βράδυ επιλέγουν να παίξουν το ίδιο μονότονο και πικρό παιχνίδι αναμνήσεων ώστε να πληγωθούν και να νιώσουν ζωντανοί.


 

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και δύο νέοι ηθοποιοί της ομάδας καλούνται να αποδομήσουν αυτό το αριστοτεχνικά λυρικό κείμενο και προσδοκούν να παρασύρουν το θεατή με τις ιστορίες των ρόλων τους.

 


Ιστορίες που ζωντανεύουν σε ένα φαντασιακό περιβάλλον , που γκρεμίζουν τα κοινωνικά πρότυπα, που τρέφουν το αμερικάνικο όνειρο και που τρομάζουν στην ιδέα της μοναξιάς. Δύο φύσεις που αρνούνται την ηλικία τους και που παραμένουν εγκλωβισμένες στις μνήμες τους και στα όνειρα που επιβάλλει η κοινωνία.

 


Δύο αιώνιοι νέοι που προσπαθούν να αποδράσουν από τη γκρίζα πραγματικότητά τους και που ψιθυρίζουν ότι “Το μυστικό είναι να μη σκέφτεσαι. Να μη σκέφτεσαι και να μη θυμάσαι. Μόνο ό, τι ονειρεύεσαι να θυμάσαι.”

 

Σκηνοθεσία
Δημήτρης Μπογδάνος

Με τους
Αθηνά Αφαλίδου και Χρήστο Γεροντίδη
Σκηνικά - Κοστούμια
Μαρίζα Παγκάκη
Σχεδιασμός Ήχων
Γιώργος Καλαϊδόπουλος

 


«Η Σάντρα στο φως»

 


Η παράσταση που άνοιξε το φετινό Low Budget Festival του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη και που απέσπασε τη θερμή υποδοχή  κοινού και κριτικών, επιστρέφει στη σκηνή της Αθηναΐδας με τη Μαρία Κοσκινά υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Κραουνάκη.

 


Πρόκειται για την τρυφερή, σκοτεινή και σαρκαστική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας - που, αν δεν ήταν ηρωίδα αυτού του μονολόγου, θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε μπαλάντα τής P.J.Harvey - πιασμένης στην παγίδα του έρωτά της για έναν καλλιτέχνη ερωτευμένο περισσότερο με την κάμερά του.

 


Είναι, επίσης, η ιστορία ενός εγκλήματος - για την ακρίβεια: το υστερόγραφό του - καθώς και η ανατομία της απόγνωσης  της ηρωίδας που, άλλοτε αστεία κι άλλοτε μελαγχολικά, αφηγείται την αισθηματική της διαδρομή από μια παραλία της Σάμου μέχρι το ανακριτικό γραφείο, όπου τη συναντάμε απολογούμενη.

 


Μια ιστορία μυστηρίου εν τέλει, όπως οι ιστορίες όλων των ερώτων μας, αιματηρές ή αναίμακτες.

 

Σκηνοθεσία
Σταμάτης Κραουνάκης
Με τη
Μαρία Κοσκινά
Κοστούμια
Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη
Χρήστος Γεροντίδης

 

Σχετικές ειδήσεις
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
First Date του Austin Winsberg στην Αθηναΐδα
11.04.2016 14:13
Η Art and media zone & ο πολυχώρος Αθηναΐς παρουσιάζουν το musical First Date του Broadway για πρώτη φορά στην Ελλάδα… Κάθε Δευτερότριτο ερωτευόμαστε.
Οι Σωσμένοι του Δημήτρη Χαλιώτη στον πολυχώρο Αθηναΐς
29.12.2015 14:11
Ένα δημοψήφισμα, δύο εκλογές και τρία Μνημόνια μετά, οι… Σωσμένοι έρχονται στην Αθηναΐδα από τις 30 Δεκεμβρίου 2015 για να σας ανεβάσουν τη διάθεση.
Δανάη: Ένα έργο της Ευσταθίας στην Αθηναΐδα
23.10.2015 17:18
Δανάη: Μια μουσική παράσταση για το αηδόνι του Αττίκ και του Χαιρόπουλου. Ένα έργο της Ευσταθίας από τις 9 Νοεμβρίου 2015 στην Αθηναΐδα.
Stand Up Comedy Show στην Αθηναΐδα
21.10.2015 13:05
Stand Up Comedy Show από 25 Οκτωβρίου 2015 και κάθε Κυριακή στην Αθηναΐδα.