Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Medea Electronique στον Κινητήρα

Η Medea Electronique στον Κινητήρα

Η Medea Electronique παρουσιάζει στον Κινητήρα τις performances «On Identity» της Ιωάννας Καμπυλαυκά και «I.S.E.», έχοντας κάθε μέρα

έναν καλεσμένο καλλιτέχνη. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται η Σαβίνα Γιαννάτου (αυτοσχεδιασμός / φωνή), ο Στάθης Χρυσίδης (AV artist), ο Παναγιώτης Τσαγκαράκης (διαδραστική τεχνολογία), η Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου (κρουστά) και ο Μάριο Δαπέργολας (βιόλα).
 

 

Από 27 έως και 29 Απριλίου στις 21.15

 

«ISE»

Το I.S.E. (Instant Synthesis Ensemble) χρησιμοποιεί τη δημιουργική ενέργεια του αυτοσχεδιασμού, μερικές φορές παίρνοντας σαν αφετηρία μία προκαθορισμένη φόρμα ή πλάνο, αλλά το ίδιο συχνά δίνοντας ελεύθερο πεδίο στα δημιουργικά ένστικτα, εστιάζοντας στο τι συμβαίνει «εκεί και τότε». Το σχήμα συνδυάζει καλλιτέχνες από ποικίλα πεδία, όπως κίνηση, ήχος, εικόνα  - τα μουσικά στοιχεία έλκονται από live electronics, ενόργανο αυτοσχεδιασμό, sound art, noise art, ηλεκτρακουστική μουσική , circuit bending και computer programming, τα οποία διαδρούν με τον εικόνα και την κίνηση. Το I.S.E. σηματοδοτείται από την ισχυρή επιθυμία των μελών του να βυθιστεί στην τέχνη και την αχανή πηγή ενέργειας του αυτοσχεδιασμού.

 

Συμμετέχουν: Θοδωρής Ζιούτος, Αλέξανδρος Δρυμονίτης, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Σταύρος Αποστολάτος, Guido De Flaviis, Παναγιώτης Τσαγκαράκης, Μανώλης Μανουσάκης, Tim Ward, Δημήτρης Τιγκας.

 


«On Identity (Περί Ταυτότητος)»

 

Μια σπουδή πάνω στις πολλαπλές πτυχές της ανθρώπινης ταυτότητας.


Το έργο αναδημιουργείται σε κάθε παράσταση , μέσω του οδηγημένου αυτοσχεδιασμού πάνω σε δοσμένα κείμενα, εικόνες, καταστάσεις.....όπως ακριβώς και οι ταυτότητες, όπως ακριβώς κι εμείς.

 


Η παράσταση On Identity δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του Residency “Koumaria 2011” (www.koumaria.gr) και παρουσιάστηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ως μέρος του τελικού αποτελέσματος του Residency.

 

Σύλληψη: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Συμετέχουν: Allesio Castelacci, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Παναγιώτης Γουμπουρος.
Σαξοφωνο: Guido de Flaviis.
Παραγωγή - Medea Electronique

 


Medea Electronique


 
Η MedeaElectronique (www.medeaelectronique.com) δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2006. Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από ένα παιχνίδι των λέξεων –Medea (Μήδεια) και Media (Μίντια). Απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται μια διάθεση για  πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης: μουσική, κινούμενη εικόνα, ζωγραφική, πολυμέσα, ρομποτική,  διαδραστικές τεχνολογίες και παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων,  συγχωνεύοντας ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους.

 


Πρώτος καρπός της συνεργασίας τους ήταν το «Peirama 1» που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο μουσείο Μπενάκη , στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα και στο φεστιβάλ NWEAMO στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ το 2007.  Ακολούθησε το έργο «Case of Emergency», µε παρουσίαση στην Ελλάδα σαν opening act στην συναυλία των FSOL στην Αθήνα, συµµετοχή στο LPM στην Ρώµη και στο ΕXIBIT στην Βενετία, και το πιο πρόσφατο έργο «Μονοτονία», το οποίο παρουσιάστηκε στα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
 

 

Μικρότερα έργα τους (video art, electroacoustic music, live electronics) παρουσιάζονται σε διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες , καθώς επίσης και στο ετήσιο Residency Koumaria (www.koumaria.gr).
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ανοχύρωτες Πόλεις / Οpen Cities: Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
14.09.2016 14:30
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο Ανοχύρωτες Πόλεις / Οpen Cities: πληγές του πολέμου στον Πειραιά.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα As one από το Μουσείο Μπενάκη και το Marina Abramović Institute ολοκληρώνεται
19.04.2016 15:23
Για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην performance με τόσους καλλιτέχνες, με τέτοια συμμετοχή κοινού, με τόση ενέργεια. Το AS ONE, οι performances, η Μέθοδος Abramović, οι συζητήσεις, εντυπωσίασαν, θετικά ή όχι, μίλησαν στην καρδιά του κοινού, έγιναν αποδεκτά ή απορρίφθηκαν.
Αρμενία. Το πνεύμα του Αραράτ: έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
15.03.2016 12:47
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 15 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016 παρουσιάζει την έκθεση «Αρμενία. Το πνεύμα του Αραράτ, από την εποχή του Χαλκού στον 20ό αιώνα». Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο της Αρμενίας και την Πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα.