Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών σε κόμικ: Χάουαρντ Ζιν

Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών σε κόμικ: Χάουαρντ Ζιν

Από τις Εκδόσεις Αιώρα κυκλοφόρησε το κλασικό έργο του Χάουαρντ Ζιν, Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών σε κόμικ...


 

 


Ο Χάουαρντ Ζιν (1922-2010), ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, συγγραφέας και ακτιβιστής, έγινε γνωστός στην Ελλάδα με το θεατρικό έργο του Ο Μαρξ στο Σόχο –που παίχτηκε και παίζεται ακόμη με επιτυχία– και στη συνέχεια από την έκδοση του μνημειώδους έργου και διεθνούς best seller Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Μια Ιστορία της Αμερικής που φωτίζει, τεκμηριώνει, αλλά και ανατρέπει τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας γι\' αυτήν, μία αφήγηση που ισορροπεί ανάμεσα σε γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας και σε ιστορίες απλών ανθρώπων –γυναίκες, εργάτες, μαύροι, Ινδιάνοι, φτωχοί, μετανάστες– οι οποίες αποκαλύπτουν κρυμμένες πτυχές και παρασκήνια της ιστορίας που καθόρισαν τη μοίρα των λαών ολόκληρου του κόσμου.
 

 

Αυτή την Ιστορία, ο επιμελητής Paul Buhle, ο σεναριογράφος Dave Wagner και ο κομίστας Mike Konopacki, την μετέφεραν σε μορφή κόμικ, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αιώρα.


Με τη δύναμη της παραστατικότητας και την αμεσότητα που διαθέτει το κόμικ, η αφήγηση του Ζιν αναδεικνύεται σε ένα σύγχρονο μάθημα Ιστορίας που αξιοποιεί την τεράστια ποικιλία του οπτικού υλικού – σκίτσα, φωτογραφίες, χάρτες, αποκόμματα εφημερίδων, αρχειακό υλικό και πολιτικές γελοιογραφίες.


Συστατικό στοιχείο του κόμικ είναι ο τρόπος που οι δημιουργοί του συνδέουν την Ιστορία του Λαού των Ηνωμένων Πολιτειών με τη ζωή και τους αγώνες του ίδιου του συγγραφέα της, Χάουαρντ Ζιν.


Από τις Εκδόσεις Αιώρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Χάουαρντ Ζιν:
Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών,
Ο Μαρξ στο Σόχο,
Από την Ιστορία στην πράξη,
Αυτοβιογραφία: Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος σ\' ένα τρένο που κινείται.

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.