Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός

Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός
Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου μία εικαστική ημερίδα. Εκθέσεις που μας απασχόλησαν με το ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να βρει θέση σε απρόβλεπτους χώρους, αναλύονται και συζητούνται από εικαστικούς και κριτικούς.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου μία εικαστική ημερίδα. Εκθέσεις που μας απασχόλησαν με το ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να βρει θέση σε απρόβλεπτους χώρους, αναλύονται και συζητούνται από εικαστικούς και κριτικούς.

Λαϊκές αγορές, ψυγεία, αεροδρόμια, εγκαταλειμμένα εργοστάσια, αλλά και αρχιτεκτονικά μνημεία, όπως οθωμανικά λουτρά, απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκφραση της τέχνης των καλλιτεχνών που έδωσαν το «παρών» στην πρόσφατη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης.

Το ερώτημα που τέθηκε και παραμένει είναι αν μπορεί η σύγχρονη τέχνη να βρει θέση σε χώρους τόσο απρόβλεπτους και άσχετους φαινομενικά.

Η ημερίδα μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και παρεμβάσεις διερευνά το φαινόμενο αυτό της «εξόδου» της τέχνης σε εναλλακτικούς, δημόσιους χώρους.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Εικαστικού Πανοράματος στην Ελλάδα ΙΙ» και έχει ως στόχο την παρουσίαση μίας επιλογής από εικαστικά project - εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο σε μη συνηθισμένους χώρους.

Οι συμμετέχοντες - ο αρχιτέκτονας Απόστολος Καλφόπουλος, οι εικαστικοί Νεφέλη Κονταρίνη, Μαρία Πασχαλίδου, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Χάρης Κοντοσφύρης, Ζωή Παππά, καθώς και η διευθύντρια του Κ.Σ.Τ.Θ., ιστορικός τέχνης Συραγώ Τσιάρα - θα παρουσιάσουν οπτικό υλικό από αντίστοιχα εγχειρήματα που επιμελήθηκαν πρόσφατα και θα συζητήσουν με το κοινό.

Info
Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2008, 10.00 με 15:30
Λιμάνι, Αποθήκη Β1, Θεσσαλονίκη
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Πληροφορίες για την ημερίδα και το πρόγραμμά της: 2310 546683 και 2310 593270
www.visualarts.gr
info@cact.gr
cact@otenet.gr
www.myspace.com/cact

Σχετικές ειδήσεις
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.
Urban Layers – Νέα Φωτογραφικά Mονοπάτια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
27.06.2016 10:00
Σε ένα φωτογραφικό σταυροδρόμι πολιτισμών, σε μια κρίσιμη στιγμή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσεγγίζει τις ιστορικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου και θέτει το ερώτημα της έννοιας της ταυτότητας, συμμετέχει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αυτόν τον Ιούλιο.
SPHINX, Το ακατάλυτο ερώτημα: Έκθεση του Νίκου Γιαβρόπουλου στην Dépôt Αrt gallery
05.05.2016 11:39
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και ώρες 19:00 – 23:00 την εικαστική έκθεση του Νίκου Γιαβρόπουλου με θέμα «SPHINX, Το ακατάλυτο ερώτημα».
Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο
03.12.2015 10:10
To Εθνικό Τυπογραφείο διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο «Φ.Ε.Κ. + Τέχνη», που θα εγκαινιαστεί στις 17 Δεκεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου.