Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Baby Guru - Keep Shelly in Athens live στο Gagarin205

Baby Guru - Keep Shelly in Athens live στο Gagarin205

Τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της αγγλόφωνης ελληνικής μουσικής σε ένα μοναδικό double bill, δυο ισότιμα sets, για πρώτη φορά μοιράζονται

την ίδια σκηνή .

Το “support your local scene” που το Gagarin 205 έχει κάνει σημαία του αυτόν τον Μάρτιο, συνεχίζεται με τα lives των συγκροτημάτων που έλαβαν τη χρονιά που μας πέρασε τις πιο εκθειαστικές κριτικές. Οι Baby Guru και οι Keep Shelly in Athens θα ανεβούν στη σκηνή του Gagarin 205 Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012.

 


Οι Baby Guru είναι η μπάντα που έκανε το DIY να φαίνεται, επιτέλους, ηχητικά αξιόπιστο. Ποτέ πριν οι εν Ελλάδι ηχογραφήσεις σε γκαράζ δεν ξέφευγαν τόσο από τη μυθική ροκ εν ρολ διάσταση για να δώσουν το αυτονόητο – έναν καλό δίσκο. Αυτοσχεδιασμοί, τζαμαρίσματα, post rock και μια εκ των υστέρων περιβολή electronica κουλουριάστηκαν σε μια ψυχεδελική kraut αγκαλιά, και εγένετο το άλμπουμ που φέρει το όνομά τους. Σε μια εποχή που το πιο εύκολο για μια νέα μπάντα είναι να πεις πως «θυμίζει Suicide» οι Baby Guru όχι μόνο δεν βαλτώνουν σε τέτοιες ευκολίες, αλλά φαίνεται ότι, πάντα μέσω των πειραματισμών στο παλιό γκαράζ, έχουν ήδη καταλήξει πού θέλουν να τους πάει το μέλλον – ή καλύτερα πού να το πάνε εκείνοι. Εσείς οι του κιθαριστικού που ίσως τους αντιμετωπίζετε με σκεπτικισμό, ελάτε στο live – είναι εγγυημένο, οι κιθάρες δεν θα σας λείψουν καθόλου.

 

 

Οι Keep Shelly In Athens στρίμωξαν την παραπεταμένη Κυψέλη στο λεξιλόγιο του international hype και αγαπήθηκαν, όπως ένας έρωτας εξ΄ αποστάσεως που τον θρέφουν τα χιλιόμετρα, από τα blogs «εκείνων που ξέρουν». Το ντουέτο που έβαλε στα podcasts το μετά-τους-Air aethereal και στις απόπειρες των μουσικοκριτικών να περιγράψουν τον ήχο τους την Kate Bush και τη Natasha Atlas, θα κάνει το τελευταίο του live σε πάτριο έδαφος, λίγο πριν αναχωρήσει για τη μεγάλη περιοδεία της Αμερικής και το περίφημο Coachella. To κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να τους ξεπροβοδίσει στη σκηνή του Gagarin και να τους ευχηθεί τα καλύτερα για τη νέα περιπέτεια.

 

 

Το άλμπουμ των Baby Guru κυκλοφορεί από την Inner Ear

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Acid Baby Jesus live στο An Club
05.12.2016 12:13
Ο Κορμοράνος παρουσιάζει στο An Club τους Acid Baby Jesus για ένα live την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Baby Guru, Whereswilder και Voyage Limpid Sound live στο An Club
28.09.2016 17:10
Τρεις μπάντες στα πρόθυρα νέων δισκογραφικών κυκλοφοριών θα εμφανιστούν στη σκηνή του An Club την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Amnesia Pills & Lou is live στο Faust
30.05.2016 11:23
Οι Amnesia Pills, μια νέα, πολλά υποσχόμενη μπάντα της αγγλόφωνης ποπ-ροκ σκηνής μοιράζονται τη σκηνή του Faust την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 με τη Lou is, η οποία μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της E.P ένα εξαιρετικό δείγμα soulful indie pop.
Keep Shelly in Athens live στο Ρομάντσο
22.04.2016 12:14
Οι Keep Shelly in Athens μετά την πιο πρόσφατη περιοδεία τους στην Αμερική, επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο Ρομάντσο.
Σtella + Larry Gus: ένα χορευτικό double bill στο Gagarin
22.03.2016 13:17
Ένα απολύτως ταιριαστό double bill με δυο από τα πιο συναρπαστικά ονόματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, η Σtella και ο Larry Gus, έρχεται στο Gagarin 205 στις 7 Μαΐου 2016.