Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Borderline Festival 2012 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Borderline Festival 2012 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη, μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του Borderline Festival την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο, ανοίγει ξανά τις πόρτες της στις

νέες τάσεις της εναλλακτικής σύγχρονης μουσικής και υποδέχεται καταξιωμένους δημιουργούς και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια μοναδική διήμερη μουσική γιορτή, στις 7 και 8 Απριλίου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

 

 

 

Το Borderline εξερευνά τις «παραμεθόριες» περιοχές της σύγχρονης μουσικής, έχοντας τη λογική ότι σήμερα οι πλέον ενδιαφέρουσες εξελίξεις συμβαίνουν στα σημεία όπου γίνεται επαναδιαπραγμάτευση των ορίων μεταξύ θορύβου και μουσικής και εκεί όπου ο ακουστικός και ο ηλεκτρονικός ήχος εμπλουτίζονται αμοιβαία. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν τηρούν αποστάσεις τόσο από τον ακαδημαϊσμό όσο και από την ποπ, αντλούν έμπνευση από τις εξελίξεις στο χώρο των νέων μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά διατηρούν γερές βάσεις στις πρακτικές του αυτοσχεδιασμού ή την πειραματική χρήση της φωνής και των μουσικών οργάνων.

 

 

7 Απριλίου


Erdem Helvacioglu
Ο Erdem Helvacioglu, στο Farewell Istanbul επεξεργάζεται τους ήχους της πόλης του και παρεμβαίνει στο ηχητικό τοπίο με το υβριδικό, φουτουριστικό όργανο της επινόησης του, το “TogaMan Electric GuitarViol”.

 

Trevor Wishart
Ο Βρετανός Trevor Wishart, κεντρική μορφή της σύγχρονης αγγλικής μουσικής, με σημαντικό συγγραφικό, ερευνητικό και συνθετικό έργο από τη δεκαετία του ‘70 έως σήμερα, θα παρουσιάσει μια περφόρμανς για σόλο φωνή και δύο ηλεκτροακουστικά έργα.

 

8 Απριλίου

Spunk
Οι Spunk, το γυναικείο κουαρτέτο από τη Νορβηγία, δημιουργούν ένα ομοιογενές, ελεύθερης μορφής σύνολο ήχων με ποικίλες αναφορές, ρίζες των οποίων θα μπορούσαν να ανιχνευτούν στην τζαζ, το σύγχρονο πειραματισμό και αυτοσχεδιασμό, την ηλεκτρονική μουσική ή τη σύγχρονη σύνθεση και το ευρύτερο περφόρμανς. Μαζί τους θα είναι ο video artist Ανδρέας Παλαιολόγος.

 

Φλώρος Φλώριδης / Carlos Zingaro / Jean-Marc Montera
Τα μέλη του ηλεκτρονικού και ηλεκτροακουστικού τρίο Φλωρίδης/ Zingaro/ Montera βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην πρωτοπορία της ευρωπαϊκής σκηνής του αυτοσχεδιασμού και της σύγχρονης μουσικής. Η ηχητική παλέτα των ακουστικών οργάνων τους έχει αναπτυχθεί, πρώτα σε ηλεκτρική και στη συνέχεια σε ηλεκτρονική κατεύθυνση. Ο αυτοσχεδιασμός και η ελεύθερη κίνηση μεταξύ ηλεκτρονικού και ακουστικού θα είναι στο επίκεντρο της συναυλίας τους στο φετινό Borderline.

 

 


Πάρκινγκ στη Στέγη

Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης
(είσοδος από την οδό Λεοντίου)
Μόνο 5 € / 3 ώρες

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Kasabian και The Jesus and Mary Chain στο Ejekt Festival 2017
08.02.2017 11:37
Το περσινό EJEKT Festival έκλεισε θριαμβευτικά με τους Muse σε μια από τις κορυφαίες συναυλιακές στιγμές στην ιστορία της χώρας. Φέτος, στην 13η εκδοχή του, το EJEKT Festival συνεχίζει από το ίδιο σημείο, ανακοινώνοντας τα πρώτα ονόματα από το line-up του με δύο κορυφαία συγκροτήματα της σύγχρονης Βρετανικής μουσικής.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Συνθέρμια plus 2016
13.06.2016 12:52
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Συνθέρμια”, θεσμός που ξεκίνησε το 2005 από το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (Δ.Ω.Θ.) με σκοπό την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής, συνεχίζει τη δράση του διευρύνοντας τους ορίζοντες της πολιτιστικής του παρέμβασης.
Arc For Dance Festival 2016 στο Σύγχρονο Θέατρο
05.05.2016 15:53
Η Danc.c.e Unitiva είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 8ου διεθνούς Festival Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL στις 27, 28 & 29 Μαΐου 2016, στο Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών, στο Γκάζι.
Borderline Festival 2016 εντός και εκτός Στέγης
29.03.2016 10:33
Το Borderline Festival επιστρέφει και φέτος στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, αλλά σε άλλους χώρους της πόλης, και μας προσκαλεί να ηλεκτριστούμε μαζί του!
3ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
03.03.2016 11:32
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί για τρίτη χρονιά στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, στις 23 και 24 Μαρτίου, όπου θα δούμε τη δουλειά της Ευαγγελίας Κολύρα, του Χάρη Κούσιου και της Ιωάννας Αγγελοπούλου.