Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Jérôme Noetinger, Balinese Beast και Unan στη knot gallery

Jérôme Noetinger, Balinese Beast και Unan στη knot gallery

Ο Jérôme Noetinger είναι ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και υποκινητές στο χώρο του ηλεκτροακουστικού αυτοσχεδιασμού (EAI) και όχι

μόνο. Δραστήριος από τα τέλη της δεκαετίας του 80 ως συνθέτης στο χώρο της musique concrète και ως αυτοσχεδιαστής, είναι ιδρυτικό μέλος του οπτικοακουστικού συνόλου Cellule D\'Intervention Metamkine (από το 1987), το οποίο διερευνά και επαναπροσδιoρίζει εντατικά τη σχέση ήχου και κινούμενης εικόνας, φτιάχνοντας εφήμερα περιβάλλοντα και οπτικοακουστικές καταγραφές σε πραγματικό χρόνο. Το 1991 ξεκίνησε το label και mail order Metamkine που παραμένει ένας από τους σημαντικότερους κόμβους ενημέρωσης για νέες κυκλοφορίες αυτοσχεδιαστικής και πειραματικής μουσικής στην Ευρώπη.

 

 

Στις ζωντανές του εμφανίσεις, ο Noetinger χρησιμοποιεί μαγνητόφωνα (revox), αναλογικά συνθεσάιζερ, εφέ και μικρόφωνα επαφής μεταξύ άλλων. Έχει στο ενεργητικό του αναρίθμητες συνεργασίες με τoυς γνωστότερους εκπροσώπους της διεθνούς αυτοσχεδιαστικής σκηνής (Tom Cora, Michel Doneda, Keith Rowe, Kevin Drumm, Christof Kurzmann, Axel Dörner, Cor Fuhler, Will Guthrie, Voice Crack κλπ) αλλά και συνθέτες ηλεκτρoακουστικής/ concrète μουσικής (Lionel Marchetti, Michel Chion). Είναι επίσης μέλος των αυτοσχεδιαστικών συνόλων Thymolphthalein, MIMEO (από το 1997) και quintetAvant.

 

 

Balinese Beast

Οι Balinese Beast (Γιώργος Αξιώτης και Ιλάν Μανουάχ) έχουν βαλθεί να προσδιορίσουν την πιο σύντομη απόσταση ανάμεσα στη σιωπή και τον εκκωφαντικό θόρυβο, και το αντίστροφο. Οπλισμένοι με free jazz σαξόφωνα, σπιτικά electronics, effects και samples δημιουργούν μινιατούρες από feedback και άγρια, χαοτικά cut-ups που μπλέκουν την πανκ ενέργεια με την αυτοσχεδιαστική πρακτική, σε μια περιπλάνηση στα άκρα του ηχητικού φάσματος. Μετά από ένα αιχμηρό πρώτο LP και μια split κασέτα με τους Dieter Müh, μόλις κυκλοφόρησαν το επτάιντσο Soft Offerings.

 

Unan

O Unan (Χρήστος Χονδρόπουλος) παίζει κρουστά με πολλαπλές και διευρυμένες τεχνικές και είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής, με έδρα την Αθήνα. Παράλληλα με τα προσωπικά του πρότζεκτ, εμφανίζεται σαν μέλος του αυτοσχεδιαστικού σχήματος XYSM. 

 


Η βραδιά πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού ινστιτούτου.


 

Σχετικές ειδήσεις
Dimitris Tsakas Jazz Quartet live στο Gazarte
09.02.2017 14:36
Ο Δημήτρης Τσάκας, αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, με εξαιρετικές σπουδές και συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: Μ. Φαραντούρη, Δ. Γαλάνη, Σ. Κραουνάκης, Ε. Αρβανιτάκη, Α. Πρωτοψάλτη καθώς και της ελληνικής Jazz σκηνής όπως: Τ. Πατερέλης, Γ. Τρανταλίδης, Γ. Φακανάς, Γ. Κοντραφούρης, Iasis group (Ethnic Jazz).
Idra Kayne, MC Yinka, Jerome Kaluta και Word of Mouth live στο PassPort Κεραμεικός
12.12.2016 17:21
Η Idra Kayne, ο MC Yinka, ο Jerome Kaluta και οι Word of Mouth παρουσιάζουν το “Painted Black” live στο PassPort Κεραμεικός!
Ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Σταύρος Λάντσιας live στο Atheneaum Κελάρι
09.11.2016 11:29
Το ATHENEAUM Κελάρι έχει την τιμή να φιλοξενεί δύο από τους σημαντικότερους και καταξιωμένους μουσικούς της jazz σκηνής, τον Σταύρο Λάντσια και τον Πέτρο Κλαμπάνη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τα προσωπικά τους album καθώς και μουσική εμπνευσμένη από την ελληνική μουσική παράδοση.
Tcha Limberger and Friends live στο Άλικο
06.05.2016 12:31
Ο Tcha Limberger, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της jazz manuche και της βαλκανικής τσιγγάνικης μουσικής παγκοσμίως, εμφανίζεται τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στο Άλικο.
Spring is here: Ο Δημήτρης Καλαντζής συναντά τον Γιώτη Σαμαρά στο Τρένο στο Ρουφ
04.03.2016 17:08
Η μουσική βραδιά με τον "ανυπόμονο" τίτλο «spring is here» θα είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να ακούσει κανείς μαζί, δύο απ’ τους σημαντικότερους και παλαιότερους μουσικούς εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής, που ενώνουν συγγενικές καταβολές και πορείες.