Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τάσος Μαντζαβίνος αναδεικνύοντας τον άνθρωπο

Ο Τάσος Μαντζαβίνος αναδεικνύοντας τον άνθρωπο
Η γκαλερί TinT παρουσιάζει ένα σπουδαίο εικαστικό καλλιτέχνη, που ακροβατεί ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το νεοελληνικό, το σύγχρονο και το μοντέρνο. Τα έργα του Τάσου Μαντζαβίνου θα παρουσιαστούν από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Η γκαλερί TinT παρουσιάζει ένα σπουδαίο εικαστικό καλλιτέχνη, που ακροβατεί ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το νεοελληνικό, το σύγχρονο και το μοντέρνο. Τα έργα του Τάσου Μαντζαβίνου θα παρουσιαστούν από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Στον κυρίως εκθεσιακό χώρο της γκαλερί ο Τάσος Μαντζαβίνος με τα έργα θα μας αποκαλύψει γιατί ο ίδιος αποτελεί μια σπάνια ζωγραφική περίπτωση.

Υπηρετώντας αρμονικά μία παράδοση ταυτόχρονα ευρωπαϊκή και νεοελληνική, καταφέρνει να κάνει μια σύγχρονη ζωγραφική με όλο το λόγιο οπλισμό, αλλά και με γνήσιο λαϊκό ένστικτο.

Σ’ αυτή την ενότητα της δουλειάς του, εντάσσει την ανθρώπινη μορφή σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, φανταστικούς, που τους «κατασκευάζει» επίπεδα, με πλακάτα χρώματα.

Παράλληλα στο Project room μέσα στη γκαλερί παρουσιάζεται η εγκατάσταση της Έφης Αμανατίδου με τίτλο red room, η οποία απαρτίζεται από τρία επιμέρους τμήματα με θέμα που περιγράφεται από τους στίχους του Κάλβου:

Μία και μόνη είναι
η οδός, και εις τον τάφον
φέρνει\' εις αυτήν η ανάγκη
αμάχητον με χείρα
ωθεί τους ζώντας

Info
Από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου
Γκαλερί TinT, Χρ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 220 101 και 235 689
tint@otenet.gr

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Τάσος Μαντζαβίνος - Το Κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε: έκθεση στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
18.11.2016 14:53
Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, στην Αθήνα, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 7.00 μμ, η έκθεση Τάσος Μαντζαβίνος - Το Κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Έκθεση του Gerald Pryor στη γκαλερί 7
04.05.2016 17:07
Την Τρίτη 31 Μαΐου, η γκαλερί «7» στο πλαίσιο μιας εξωστρέφειας παρουσιάζει τον διεθνή Αμερικανό καλλιτέχνη Gerald Pryor.