Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αερ( )πλαστα!

Αερ( )πλαστα!
Ο Γιάννης MIXAΛOY(δης) δικαίως με ένα Xρυσό Φάρο ανά χείρας, το μεγάλο βραβείο της Mπιενάλε της Aλεξανδρείας 2007, εξέπληξε με την τέχνη του το Μουσείο Καλών Τεχνών της Αλεξάνδρειας και τους επισκέπτες του και θα συνεχίσει να εκπλήσσει μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Ο Γιάννης MIXAΛOY(δης) δικαίως με ένα Xρυσό Φάρο ανά χείρας, το μεγάλο βραβείο της Mπιενάλε της Aλεξανδρείας 2007, εξέπληξε με την τέχνη του το Μουσείο Καλών Τεχνών της Αλεξάνδρειας και τους επισκέπτες του και θα συνεχίσει να εκπλήσσει μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Πρελούδιο για βιολοντσέλο και τρία βιολιά, έτσι ονομάζεται το έργο που εγκαστέστησε ο καλλιτέχνης στο χώρο του Mουσείου Kαλών Tεχνών της Aλεξανδρείας.

Δίπλα στην προβολή της σκιάς μιας γυναικείας φιγούρας, που παίζει τσέλο αιωρούνται δυο βιολόσχημα αερ( )πλαστα, καθώς και η χρυσόχροη περιστρεφόμενη σκιά του ενός από αυτά...

Το έργο φωτίζουν σποτ λευκού φωτός και μια χορδή από κόκκινο laser, στραμμένα προς τα τρία κεφαλόσχημα αερ( )πλαστα..

Και μέσα από τη σκιά της γυναικείας φιγούρας αναδύονται μαγνητοσκοπημένοι ανθρωπομορφικοί αστερισμοί εικάζοντας συμπαντική αρμονία!

Τα αερ( )πλαστα είναι εμπνευσμένα από τον Πρωτοκυκλαδικό πολιτισμό, με τη μορφή και το μέγεθος πρωτότυπων ειδωλίων από τις συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Info
Πρελούδιο για βιολοντσέλο και τρία βιολιά, Γιάννης ΜΙΧΑΛΟΥ(δης)
Βιολοντσέλο: Μαριλίζα Παπαδούρη
Μουσείο Καλών Τεχνών, Menasha St., Moharam beak, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος
Διάρκεια έκθεσης: 10 Νοεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2008

Σχετικές ειδήσεις
Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας 1940-1989: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
13.12.2016 12:39
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας 1940-1989.
Εννέα Ρωσικές Ιστορίες: έκθεση από το ΚΜΣΤ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
19.10.2016 15:48
Γιορτάζοντας το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Εννέα Ρώσικες Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ», η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Η έκθεση φιλοξενείται στο πλαίσιο της δικτύωσης των τριών μουσείων της πόλης (Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται κοινό πλαίσιο δράσης. Με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 η δικτύωση αυτή την φορά θα αναδείξει τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς του τόπου μας με τη Ρωσία.
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει μία «Αλεξανδρινή βασίλισσα» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
06.04.2016 10:12
Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.
20 & 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: η έκθεση στην Ύδρα
05.04.2016 14:40
Η αγαπημένη έκθεση "20 & 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης" συνεχίζει το ταξίδι της και από την Τρίτη 5 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου θα φιλοξενείται στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.
Η απονομή του Εικαστικού Βραβείου «Γιάννης Μόραλης»
02.03.2016 13:14
Απονεμήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημ. Μητρόπουλος), το πρώτο Εικαστικό Βραβείο «Γιάννης Μόραλης» στον εικαστικό και ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίου Αριστείδη Μπαλτά.