Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Βήματα σε στάση: Μια παράσταση της Φραντζέσκα Ντόγκα στο Beton7

Βήματα σε στάση: Μια παράσταση της Φραντζέσκα Ντόγκα στο Beton7

To Beton7 παρουσιάζει την παράσταση της Φραντζέσκας Ντόγκα με τίτλο «Βήματα σε στάση» τη Δευτέρα …

5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012.

 

Ένας άνθρωπος χωρίς φύλο, ακίνητος σαν σε αναπηρική πολυθρόνα. Αναμετριέται με τον εαυτό του.


Δοκιμάζει τις αντοχές του, τις σκέψεις του. Οι σκέψεις του γίνονται σκιές και προβάλλονται μπροστά του. Μεγάλες, μικρές, κοφτερές, χαλαρές, ενοχικές, παράταιρες. Τις αντέχει; Δεν ξέρει. Μπορεί να τις αντιμετωπίσει; Δεν ξέρει. Θα προσπαθήσει να αναμετρηθεί μαζί τους. Θα κερδίσει μόνον αν είναι ειλικρινής.

 

Πόσο και πώς μπορείς να αντιμάχεσαι σκιές; Πόσο αντέχεις να φωτίζεις αθέατες πλευρές του εαυτού σου; Πόσο ξέρεις τον ίδιο τον εαυτό; Και οι άλλοι; Ένα παιχνίδι που μοιάζει ακραίο αλλά μπορεί να είναι και καθημερινό. Η θέληση, η απώλεια, η αδυναμία, ο φόβος ,η καταβύθιση και η ανάδυση. Ένα παιχνίδι όπου ο χρόνος απουσιάζει αλλά παραμένει πάντα ο απροσδιόριστος παράγοντας. Μπορεί να ανατραπεί ότι θεωρείται δεδομένο. Πόσοι χρειάζονται γι αυτό; Ένα παιχνίδι χωρίς τέλος ή με τέλος; Ποιος θα το καθορίσει; Το τέλος υπάρχει στην παράσταση αλλά και εκτός αυτής.

 

 

Ένα ποιητικό κείμενο της Φρατζέσκα Ντόγκα που μεταφέρεται στην σκηνή σε ένα διπλό πεδίο, με τη βοήθεια της ηθοποιού Βασιλικής Σαραντοπούλου και την υποστήριξη video art και sound design από τον Θανάση Ντόντση.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μια στάση πριν, του Βασίλη Ρίσβα στην Αθηναΐδα
23.01.2017 17:02
Το έργο του Βασίλη Ρίσβα, "Μια στάση πριν", ένα θρίλερ στα όρια της μαύρης κωμωδίας, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Αθηναΐς.
«13» Μετρό - στάση Πανεπιστήμιο, από το ΚΘΒΕ στο Μετρό Θεσσαλονίκης
05.12.2016 13:55
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία Αττικό Μετρό διοργανώνει μια πρωτότυπη μουσικοεικαστική performance, σε σκηνοθεσία Νίκου Καπέλιου, στην Στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Θάρρος και Αλήθεια: η πρωτότυπη διαδραστική παράσταση ξανά στο Τρένο στο Ρουφ
09.09.2016 16:26
«Θάρρος και αλήθεια» είναι απλά δύο λέξεις; ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με όλα τα θέλω και τα πρέπει της ζωής μας;
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Στάση Α Β Γ, της Μαρίας Μπαρούτα στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
21.04.2016 11:35
Το έργο ‘Στάση Α Β Γ’ σε κείμενο-σκηνοθεσία Μαρίας Μπαρούτα, έρχεται να δημιουργήσει τη δική του Στάση, στον Τεχνοχώρο ΦΑΜΠΡΙΚΑ από 20 Απριλίου και κάθε Τετάρτη στις 21:30 (για 7 παραστάσεις).