Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Σιωπή

Η Σιωπή
Η Ευανθία Τσαντίλα εμπνέεται από το σπουδαίο έργο του Μπέργκμαν και δημιουργεί μία video εγκατάσταση την οποία βαφτίζει με τον ίδιο τίτλο.

Η Ευανθία Τσαντίλα εμπνέεται από το σπουδαίο έργο του Μπέργκμαν και δημιουργεί μία video εγκατάσταση την οποία βαφτίζει με τον ίδιο τίτλο.

«Η Σιωπή» γίνεται καλλιτεχνική κραυγή μέσα από το ταλέντο της καλλιτέχνη. Το νέο της έργο είναι μία εγκατάσταση (συγκεκριμένα μία μεγάλη κατασκευή με 2 προβολές βίντεο), που θα φιλοξενείται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι), στο πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εν όψει της 48ης διοργάνωσης.

Η video προβολή προέρχεται από την σκηνή που οι δυο αδελφές καυγαδίζουν σ\' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ο λόγος του καυγά είναι η ερωτική αντιζηλία, αλλά όπως συμβαίνει και με τα νοήματα που γεννά η τέχνη, υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι, οι οποίοι είναι πολλοί και συμπλεγματικοί.

Στη δουλειά αυτή η Ευανθία Τσαντίλα ανατρέπει τα φύλα, μετατρέπει τον διάλογο σε ανταλλαγή βλεμμάτων, καταργεί τους χρόνους συμπλέκοντας τις αναμονές με τις αναμνήσεις και τη νεότητα με το γήρας, εξηγεί πως η Σιωπή κρύβει μέσα της έναν εκκωφαντικό ήχο!

Παίζουν οι ηθοποιοί: Susanne Simon, Alexander Simon και η κυρία Wolff.
Ηχητική Σύνθεση: Δημήτρης Κουρτάκης

Info
Η Σιωπή, Ευανθία Τσαντίλα
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
www.thessalonikibiennale.gr
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης-Αποθήκη Β1 Λιμάνι
Διάρκεια: έως 30 Νοεμβρίου
Ώρες Λειτουργίας: 10:00 - 22:00
Επιμέλεια: Γιαν Έρικ Λούντστρομ
Συντονισμός: Αρετή Λεοπούλου-Λίζα Ψωμιάδου
Πληροφορίες για το κοινό
ΚΣΤ: Αποθήκη Β1, Τ: 2310 546683 & 2310 593270
cact@otenet.gr
www.myspace.com/cact_
http://artnews.info/evanthiatsantila

Σχετικές ειδήσεις
Λήξη για τέσσερις εκθέσεις του ΚΜΣΤ και ένα finissage!
22.02.2017 10:33
Τελευταίες μέρες λειτουργίας για τέσσερις εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
13.01.2017 10:13
Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παρουσίαση του noise:muse project 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
08.06.2016 16:38
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του noise:muse project 2016 και στη συμμετοχική ηχητική δράση για το κοινό "Ιmagine", στο πλαίσιο της έκθεσης ENIGAMI, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.