Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Εκδηλώσεις του Αγίου Βαλεντίνου στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα

Εκδηλώσεις του Αγίου Βαλεντίνου στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα

Το Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα μας καλεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου σε ένα θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Ο έρωτας λέγεται και αλλιώς» …

και μια μουσική βραδιά που θα ακολουθήσει με τίτλο, «Με αγάπη… στον έρωτα».

 

Θεατρικό Αναλόγιο


Ο έρωτας λέγεται και αλλιώς

Από τη Σαπφώ και τον Λουκιανό στον Λόρδο Βύρωνα και στη Μαρία Πολυδούρη, από τον Ευριπίδη στον Σαίξπηρ, στον Χορτάτση και στον Διονύσιο Σολωμό, από τους Γάλλους τροβαδούρους στους ασίκηδες της Τουρκίας και στα ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, από τον Καβάφη  στον Εμπειρίκο και στην Τζόυς Μανσούρ, για να αναφέρουμε μόνο λίγους από τους ποιητές που θα ακουστούν, ο έρωτας πότε λέγεται με λυρισμό, πότε με τόνους δραματικούς, πότε σαν παραμύθι και πότε με άφθονο χιούμορ. 


Η Ευαγγελία Ανδριτσάνου και η παρέα της διαβάζουν ερωτική ποίηση όλων των εποχών. Συμμετέχουν Θάνος Κάππας, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δέσποινα Σαραφείδου, Ευδοκία Στατήρη, Βασίλης Τσόνογλου . Οι ποιητές Γιάννης Ζέρβας , Δημήτρης Καλοκύρης, Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο Γιώργος Χουλιάρας διαβάζουν ερωτικά τους κείμενα.. Συνοδεύει στο κοντραμπάσο ο Μιχάλης Σουλάκης.

 

 

Μουσική Βραδιά


Με αγάπη… στον έρωτα


Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, τραγούδια απο την εποχή των μπουάτ , ρετρό μελωδίες, τραγούδια του κόσμου που μας συγκινούν…σε μιά βραδιά αγάπης και ερωτικής ατμόσφαιρας.
 

 

Σοφία Ανδριανού- τραγούδι Μιχάλης Παπαγεωργίου -πιάνο

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Αύγουστος, του Tracy Letts στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
07.12.2016 16:38
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βραβευμένο με τα βραβεία Pulitzer και Tony, θεατρικό έργο «Αύγουστος» του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
08.11.2016 10:21
Η παράσταση "Μια Απλή Ερωτική Ιστορία" των Ειρήνη Πατσούρου και Αχιλλέα Ψαλτόπουλου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.
Αλληλεγγύη: Η εκδίκηση του καλού: 24 ηθοποιοί και 14 ποιητές ενώνουν τη φωνή τους για τους πρόσφυγες
23.03.2016 10:27
Αθήνα και Θεσσαλονίκη συντονίζονται στην ίδια εκδήλωση με το κοινό σύνθημα: «Η Αλληλεγγύη είναι η εκδίκηση του καλού». 14 ποιητές, 24 ηθοποιοί και 3 μουσικοί ενώνουν τη φωνή τους σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, 16.00-18.00.
Ερωτική Μονομαχία, των Σκριμπ και Λεγκουβέ στο Θέατρο Άλφα
27.01.2016 13:36
Η “Ερωτική Μονομαχία” των Ευγένιου Σκριμπ και Γκαμπριέλ Ζαν Μπατίστ Ενρέστ Λεγκουβέ, μετά το πετυχημένο πέρασμά της από το Θέατρο “Άνεσις”, συνεχίζει το ερωτικό της ταξίδι, αυτή τη φορά στο ανακαινισμένο Θέατρο “Άλφα”, όπου θα στεγαστεί ο δεύτερος κύκλος των παραστάσεων της από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.
Χαμένοι Ποιητές για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Φαργκάνη
27.01.2016 12:15
Βασισμένο στην βραβευμένη ταινία Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ η παράσταση ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ που μάγεψε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε, επιστρέφει για 2 μόνο παραστάσεις, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:00μ.μ. στο ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ.