Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Η Μουσική μας ενώνει: Μουσική εκδήλωση Εθνικού Ωδείου στο Μουσείο Μπενάκη

Η Μουσική μας ενώνει: Μουσική εκδήλωση Εθνικού Ωδείου στο Μουσείο Μπενάκη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με μουσική και λόγο και τίτλο «Η Μουσική μας ενώνει» διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο το Σάββατο …

11 Φεβρουαρίου 2012, στις  6 μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη , Κτίριο Οδού Πειραιώς 138.


Συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά και νέοι μουσικοί από τα μουσικά σύνολα, το τμήμα μελοδραματικής, την Παιδική Χορωδία   και άλλες χορωδίες του Εθνικού Ωδείου.

 

Την επιμέλεια των κειμένων έχει η Στέλλα Μακρυγιάννη ενώ την αφήγηση κάνει η ηθοποιός - μουσικός Μάγδα Μαυρογιάννη. Συμμετέχουν ακόμα η Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», η Χορωδία Choraround Chorectiva και η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διεύθυνση των χορωδιών έχουν οι Βάγια Παπαγιαννοπούλου, Σπύρος Κλάψης και Νίκος Μαλλιάρας.

 

Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των:Χαίντελ, Βιβάλντι, Γιόχαν Στράους, Ορφ, Δραγατάκη, Μίκη Θεοδωράκη καθώς και Μανώλη Καλομοίρη (Αφιέρωμα στην επέτειο 50 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη).

 

Με αφορμή την εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου κα Χαρά Καλομοίρη τόνισε: «Η Μουσική εξακολουθεί να μας δίνει ελπίδα και χαρά στην ζοφερή αυτή περίοδο που διανύουμε και να δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας και της ανάτασης μέσα από την ομαδική συνεργασία και προσπάθεια που καταβάλλουν όσοι συμμετέχουν στα μουσικά σύνολα και τις χορωδίες».

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Επετειακή Συναυλία του Εθνικού Ωδείου για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του στο Μουσείο Μπενάκη
04.11.2016 13:18
To Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 Χρόνια προσφοράς του στη μουσική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Ιδρύθηκε το 1926 από τον μεγάλο μας εθνικό συνθέτη και μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη με όραμα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ενθάρρυνση - προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
Παρασκευή στις 3: Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες
18.12.2015 10:37
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3: συναυλίες στη βιβλιοθήκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μαθητές του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες και παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία.