Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

The Oldest Song We Know

The Oldest Song We Know
Η γκαλερί Qbox, για χάρη του φιλότεχνου κοινού, δίνει παράταση στην έκθεση «The Oldest Song We Know» μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού κατά την κανονική διάρκεια της έκθεσης ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον αμείωτο.

Η γκαλερί Qbox, για χάρη του φιλότεχνου κοινού, δίνει παράταση στην έκθεση «The Oldest Song We Know» μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού κατά την κανονική διάρκεια της έκθεσης ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον αμείωτο.

Η έκθεση The Oldest Song We Know πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Qbox Residency Programm. Οι καλλιτέχνες Megan και Murray McMillan έχουν τη χαρά να συνεχίσουν να εκθέτουν τα έργα τους μέχρι τις 17 του Νοέμβρη.

Η έκθεση αποτελείται από ένα video, μία εγκατάσταση και τρεις φωτογραφίες. «Το παλαιότερο τραγούδι που ξέρουμε» παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο τη δύναμη που ασκεί ο τόπος σε ένα project, προσεγγίζοντας θέματα όπως το παλαιό και το νέο, τη μετατόπιση και την καταστροφή, υπογραμμίζοντας έτσι συγκεκριμένες στιγμές όπου αντικείμενα όταν χρησιμοποιούνται σε διαφορετικό πλαίσιο δύνανται να χάσουν το νόημά τους, να επαναπροσδιοριστούν και να αποκτήσουν καινούριο νόημα, όπως σημειώνει και η επιμελήτρια της έκθεσης Dana Turkovic.

Η εγκατάσταση που έφτιαξαν οι καλλιτέχνες είναι μία μακέτα πόλης από προσόψεις Αμερικανικών κτιρίων -Chrysler Building, Space Needle, Reunion Tower κ.α.- και πλαστικό, για να δημιουργήσουν μια άλλη πόλη.

Στο video, την πόλη τραβούν και βυθίζουν κάποιοι άνθρωποι συνοδεία ενός μίνιμαλ «τραγουδιού», τον επιτάφιο του Σεικύλου, ο οποίος χρονολογείται στο 200 π.Χ. και θεωρείται η παλαιότερη ολοκληρωμένη μουσική σύνθεση με λόγια που διασώζεται.

Το Qbox Residency είναι μία πρωτοβουλία της γκαλερί, που σκοπό έχει να εμπλουτίσει την τοπική εικαστική σκηνή με διεθνείς καλλιτέχνες και θεωρητικούς και να ανοίξει ένα δημιουργικό διάλογο με καλλιτέχνες και θεσμούς στο εξωτερικό. Ως τόπος διαμονής και εργασίας του Qbox Residency επιλέχθηκε η Τζια, όπου ένα ανεξάρτητο και ειδικά διαμορφωμένο σπίτι 100 τ.μ. θα φιλοξενεί τους καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται με την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη/καλλιτεχνών στην γκαλερί Qbox, έκθεση με την οποία θα εγκαινιάζεται και η κάθε σεζόν.

Info
The Oldest Song We Know
Megan και Murray McMillan
Μέχρι τις 17 Νοεμβρίου
Qbox gallery

Σχετικές ειδήσεις
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Lost In Translation: Ομαδική έκθεση στο Snehta residency
20.07.2016 17:00
Το Snehta residency σας προσκαλεί από τις 21 Ιουλίου 2016 στην έκθεση Lost In Translation των Joey Chin (Σιγκαπούρη), Maëlle Gross (Ελβετία) και Kevin Hunt (Μ.Βρετανία) που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα από το πρόγραμμά μας.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Things are left to become concrete: Ομαδική έκθεση στο Snehta residency
24.05.2016 11:06
Το Snehta residency σας προσκαλεί στην έκθεση με τίτλο ‘Things are left to become concrete' από τους νεότερους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες: Angharad Davies, Anastasia Pusch and Emma Sandström.