Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γενέθλιος Τόπος

Γενέθλιος Τόπος
Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της Alpha Trust προετοιμάζεται εικαστική έκδοση , αλλά και έκθεση 65 καλλιτεχνών που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη τον Νοέμβριο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της Alpha Trust προετοιμάζεται εικαστική έκδοση αλλά και έκθεση 65 καλλιτεχνών που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη τον Νοέμβριο.

Τα πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν για αυτόν το σκοπό, θα παρουσιαστούν επίσης στο Μουσείο Μπενάκη. Την έκδοση-έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ιρις Κρητικού.

Ο Γενέθλιος Τόπος μπορεί δυνητικά να αποτελέσει ένα ανεξάντλητο θέμα σχεδιασμού και εικαστικών προτάσεων, να αντιμετωπιστεί κυριολεκτικά, με έμφαση στο ζήτημα της εντοπιότητας και της περιγραφικής μνήμης, ή μεταφορικά, ως συναισθηματικός τόπος, παιδική ηλικία, τοπίο μνήμης ή δημιουργίας, πεδίο αυτογνωσίας, επανεξέταση του έσω κόσμου, επαναπροσέγγιση ενός δυνητικού προορισμού, -προσωπικού ή παγκόσμιου, αρχή και κατάληξη ενός ταξιδιού.

Για τις ανάγκες της έκθεσης-έκδοσης η ALPHA TRUST απευθύνθηκε σε 65 διακεκριμένους Ελληνες καλλιτέχνες που διαπραγματεύτηκαν το συγκεκριμένο θέμα με διαφορετικούς τρόπους.

Η έκδοση και η έκθεση θα παρουσιαστούν στο Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη της Οδού Πειραιώς από τις 15 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2007.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των έργων, θα διενεργηθούν πωλήσεις, με ζητούμενο ένα ποσοστό των εσόδων (τα υπόλοιπα έσοδα ανήκουν στους καλλιτέχνες), να διατεθεί υπέρ των σκοπών του Μουσείου Μπενάκη (Τομέας Αρχείων-Εκδόσεων) και της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, σημαντικότατους φορείς Πολιτισμού του τόπου μας, με τους οποίους η ALPHA TRUST συνδέεται στενά.

INFO
Μουσείο Μπενάκη-κτίριο οδού Πειραιώς: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ.: 210 3453111

Σχετικές ειδήσεις
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
13.05.2016 10:35
Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το αλληλεγγύη-SolidarityNow εγκαινιάζει τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 20:00 στο Κτήριο της οδού Πειραιώς 138 την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το ταξίδι. Μετακινούμενοι πληθυσμοί».
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.
Ακόμα μία Πέμπτη με δωρεάν είσοδο στο Μουσείο Μπενάκη
07.03.2016 11:22
Στις 3 Μαρτίου έληξε η δωρεάν είσοδος της Πέμπτης σε όλα τα κτήρια και τις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη.