Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θυμάσαι τη φωνή μου; Ε. Piaf - Σ. Μπέλλου στον χώρο Προσωρινός

Θυμάσαι τη φωνή μου; Ε. Piaf - Σ. Μπέλλου στον χώρο Προσωρινός

Η ομάδα χρώμα θα παρουσιάσει στον χώρο «Προσωρινός» μια Θεατρική -  Μουσική τριλογία . Η τριλογία αρχίζει με την παράσταση

«Θυμάσαι τη φωνή μου; E. Piaf – Σ. Μπέλλου». Πρόκειται για μια Θεατρική - Μουσική παράσταση που ο θεατρικός λόγος, τα τραγούδια, η μουσική ξεδιπλώνουν την ψυχική διαδρομή δύο σπουδαίων καλλιτεχνών δημιουργώντας μια παράσταση που διαρκώς θέτει το ερώτημα πως η Ζωή γίνεται τέχνη, και η Τέχνη γίνεται Ζωή.


 

Η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου επιστρέφει ερμηνεύοντας τις δύο αυτές σπουδαίες προσωπικότητες, η Δάφνη Λέμπερου και ο Bertrand Moreau ερμηνεύουν τραγούδια που χαρακτήρισαν την καλλιτεχνική πορεία της Μπέλλου και της Πιαφ, ο Ηρακλής Βαβάτσικας και ο Μανούσος Κλαπάκης ντύνουν μουσικά την παράσταση άλλοτε συνοδεύοντας τα τραγούδια κι άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας. «Θυμάσαι τη Φωνή μου; E. Piaf – Σ. Μπέλλου» μια παράσταση που αναζητά και ψάχνει την Μπέλλου και την Piaf και τη «μανιώδη» τους δύναμη να μετατρέπουν τη ζωή τους σε Τέχνη.

 

Η τριλογία θα συνεχιστεί με το έργο «Ο Ουρανός κατακόκκινος – Σε σας που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη, με τη Λυδία Κονιόρδου. Η παράσταση προγραμματίζεται ν’ ανέβει αρχές Απριλίου. Η τριλογία ολοκληρώνεται με τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, με την Έρση Μαλικένζου. Η παράσταση θα ανέβει αρχές Μαΐου.
 

 

 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Βασίλης Γεροδήμος
Μουσική επένδυση κειμένων – Διασκευές τραγουδιών: Ηρακλής Βαβάτσικας
Ηχητικά περιβάλλοντα κειμένων: Μανούσος Κλαπάκης
Φωτογραφίες: Γεωργία Λένη
Φωτισμός: Δημήτρης Οικονόμου

Τραγουδούν: Ελπίδα Μεταξά
Bertrand Moreau

Παίζουν ζωντανά:
Ακκορντεόν: Ηρακλής Βαβάτσικας
Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης

Στο ρόλο του Κομπέρ: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Γιατί μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
05.01.2017 11:29
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο Studio Μαυρομιχάλη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, η παράσταση «Γιατί Μαμά» θα συνεχιστεί στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα τον χειμώνα και την άνοιξη του 2017.
Η Τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ, από τον Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
17.11.2016 16:50
Τρεις μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η «τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ» θα αναζητήσει ως κεντρικό της άξονα το κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά.
Να με θυμάσαι…, της Βάνας Πεφάνη για 2η χρονιά στο Underground
22.08.2016 16:21
“Να με θυμάσαι…”, μια παράσταση σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Των Φύλων, του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΤΡΑ, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας στον Πολυχώρο Underground, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) για 9 μόνο παραστάσεις.
Να με θυμάσαι, της Βάνας Πεφάνη στον πολυχώρο Underground
28.04.2016 13:37
Ο πολυχώρος Underground παρουσιάζει το έργο της Βάνας Πεφάνη, Να με θυμάσαι, για τρεις παραστάσεις, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2016.
Τσετσέ του Λουίτζι Πιραντέλλο στον Χώρο Τέχνης Art 63
28.03.2016 13:29
Η μαύρη κωμωδία Τσετσέ του σπουδαίου Ιταλού δραματουργού Luigi Pirandello παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στον Χώρο Τέχνης Art 63.