Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό και την Εύα Πάλμερ - Σικελιανού

Αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό και την Εύα Πάλμερ - Σικελιανού

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις» παρουσιάζει λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό και την Εύα Πάλμερ-Σικελιανού …

την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 στις 19.30. 


Σκοπός των λογοτεχνικών αφιερωμάτων που διοργανώνει ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» δεν είναι να συναγωνιστεί τα φιλολογικά και επιστημονικά αφιερώματα άλλων χώρων. Αλλά με βάση τη φιλολογική μελέτη και τον επιστημονικό λόγο, να επιχειρήσει μια διαφορετική προσέγγιση του έργου του κάθε συγγραφέα και ποιητή με σκοπό να ανιχνεύσουμε τις πνευματικές αλήθειες και ηθικές αξίες που προβάλλονται μέσ’ από το έργο τους και που συχνά χάνονται μέσα σε μία στεγνή φιλολογική ή επιστημονική προσέγγιση.


 
Προσβλέπουμε στη συζήτηση με το κοινό, με επίκεντρο πάντα το ερώτημα αν οι αλήθειες που ενδεχομένως να ανακύψουν από κάποιο λογοτεχνικό έργο είναι ωφέλιμες και εφαρμόσιμες ώστε να μην παραμένουν μια γνώση μόνο ή να λειτουργούν μόνο προς τέρψιν μας, αλλά να αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον γύρω μας κόσμο.


 
«Η Δελφική Ιδέα Χτες και Σήμερα» είναι ο τίτλος του επόμενου αφιερώματος στον Άγγελο Σικελιανό και στην Εύα Πάλμερ- Σικελιανού. Το αφιέρωμα αποτελείται από δύο άξονες. Πρώτον θα τονιστεί η συχνά παραγνωρισμένη συμβολή της Εύας στη διοργάνωση και πραγματοποίηση των Δελφικών Γιορτών το 1927 και το 1930 και η σημασία της ιδέας του ζεύγους σε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Δεύτερον θα εξεταστεί η πνευματική πρόταση στην οποία στηρίζεται η Δελφική Ιδέα και θα συζητηθούν οι δυνατότητες για την πραγματοποίησή της σήμερα.

 

«Η Δελφική Ιδέα χτες και σήμερα»
 

Συντονιστής: Ντέιβιντ Κόνολι

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη
16.12.2016 10:44
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Μικρές υιοθεσίες. Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη, μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, οι εκδόσεις ΠΕΚ – ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, σας προσκαλούν στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2016, στο poems 'n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, σε ένα διήμερο αφιέρωμα στο Σταύρο Ψυλλάκη
Τα τρία στίγματα του Πάλμερ Έλντριτς - Φίλιπ Κ. Ντικ
28.09.2016 10:00
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Τα τρία στίγματα του Πάλμερ Έλντριτς του Φίλιπ Κ. Ντικ, σε μετάφραση Δημήτρη Αρβανίτη.
Το Cine-Mythos ξεκινά στο Λεξικοπωλείο με αφιέρωμα στον Edgar Allan Poe
20.09.2016 10:47
Σεπτέμβριος και το Λεξικοπωλείο ξεκινά το Cine - Mythos, με ένα αφιέρωμα στον Edgar Allan Poe, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016.
Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν:  Επετειακό λογοτεχνικό αφιέρωμα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
01.09.2016 12:54
[«...Ο βομβιστής γίνεται κομμάτια, στην κυριολεξία κομματάκια, και θραύσματα της σάρκας και των οστών του εκτοξεύονται με τέτοια δύναμη και ταχύτητα που σφηνώνονται, παγιδεύονται στο σώμα όποιου βρίσκεται σε ακτίνα βολής... Αυτά ονομάζονται οργανικά θραύσματα.»]
Με τα λόγια (γίνεται): Αφιέρωμα στον Robert Duncan στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
09.03.2016 13:38
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον “Μήνα της ποίησης” η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στο καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμά τους σε Αμερικανό ποιητή –μετά την Emily Dickinson, τον William Carlos Williams και την Elizabeth Bishop– παρουσιάζουν βραδιά αφιερωμένη στον Robert Duncan.