Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Backstage Theater Festival: Ο Θρίαμβος του Έρωτα του Pierre de Marivaux από την ομάδα Theaterψιθέα

Backstage Theater Festival: Ο Θρίαμβος του Έρωτα του Pierre de Marivaux από την ομάδα Theaterψιθέα

Το Backstage Theater Festival συνεχίζεται με νέα παράσταση , η οποία δεν άλλη από το έργο Ο Θρίαμβος του Έρωτα του Pierre de Marivaux ...

 από την θεατρική ομάδα Theaterψιθέα.

 

Ένα ερωτικό παιχνίδι. Με νικητές και ηττημένους. Στο τέλος του παιχνιδιού κάποιοι θα γευτούν το θρίαμβο, έτσι όπως τον ονειρεύτηκαν…και κάποιοι την πανωλεθρία…Ο πανωλεθρίαμβος του έρωτα…

Η παρτίδα, όμως, κάνει το παιχνίδι να αξίζει. Παίζουμε;

 

Ο Θρίαμβος του Έρωτα είναι η πρώτη δουλειά της ομάδας THEATER-ΨΙΘΕΑ που ιδρύθηκε από σπουδαστές της σχολής ΕΜΠΡΟΣ-Θέατροεργαστήριο. Επιχειρεί να δώσει έμφαση στα ειδικά χαρακτηριστικά της γραφής του Marivaux: τις δομές και τις φόρμες του κωμικού διαλόγου, το ρυθμό του κειμένου, τη διαχείριση των παρεξηγήσεων και τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων, έτσι ώστε να αποδοθεί τόσο το ιδιοφυές χιούμορ, όσο και ο σύνθετος ψυχικός κόσμος του Marivaux προσαρμόζοντας τις συνθήκες του έργου στην αναλογία τους στο σήμερα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση : Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία : Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη : Μελίσσα Κωτσάκη
Δραματουργία : Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Κίνηση : Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Σκηνικά: Λεωνίδας Λιάμπεης, Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί : Αργύρης Θέος
Φωτογραφίες : Μάνος Αρβανιτάκης
Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος : Ειρήνη Πουρνάρα

 

Ερμηνεία: Ναζίκ Αϊδινιάν, Ελεάννα Αποστολάκη, Τάσος Δαρδαγάνης, Δήμητρα Μητροπούλου, Ιωάννα Πιατά, Ανδρομάχη Σπανέλλη, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης
 

 

Photo: Αργύρης Θεος

Σχετικές ειδήσεις
11.01.2017 13:01
Η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, παρουσιάζεται από τις 26 Ιανουαρίου στην ολοκληρωμένη για πρώτη φορά θεατρική εκδοχή της στο Βios για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Problem Solving από την ομάδα 4D στο L.A. Theater
04.03.2016 14:58
Η ομάδα 4D παρουσιάζει στο L.A. Theater την παράσταση Problem Solving.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.