Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Υπερπαραγωγή στο Passport

Υπερπαραγωγή στο Passport

Ο πολυχώρος πολιτισμού PassPORT φιλοξενεί για δεύτερη φορά, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση κατά την έναρξη των εκδηλώσεων της φετινής

περιόδου- μια «Υπερπαραγωγή» προδιαγραφών εξωτερικού, μα προϋπολογισμού εσωτερικού. «Πρόκειται για το μετά-υπαρξιακό δράμα ενός συνανθρώπου μας που αμφισβητεί την εθνική του ταυτότητα, απάγεται από εξωγήινους, παραληρεί στη θέα των γκρίκλις, μα στο τέλος βρίσκει τη λύτρωση στα μυστικά της γλώσσας.»


Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να το αποκαλεί ο Δημήτρης Δημόπουλος, που επιστρέφει στο PassPORT για την τελευταία παρουσίαση του σταντ-απ μονολόγου του «Υπερπαραγωγή» για το 2011. Πάντα με δωρεάν είσοδο και πάντα με μια υπόσχεση για μιάμιση ώρα γέλιου!

 

κείμενο, παρουσίαση: Δημήτρης Δημόπουλος

 

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το σταντ-απ ως κειμενογράφος και παρουσιαστής από το 1996 («Υπερπαραγωγή», «Αντί Διδακτορικού», «Νύχτες Κωμωδίας»). Παράλληλα με το σταντ-απ, εργάζεται ως μεταφραστής, ηθοποιός και τραγουδιστής στο θέατρο και τη μεταγλώττιση.

 

Τη θεατρική περίοδο 2011-2012 θα συνεργαστεί με το 1ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης ως καλλιτεχνικός σύμβουλος και με το Θέατρο του Νέου Κόσμου όπου θα διδάξει το σεμινάριο «Η κωμωδία ως διαδραστικό θέαμα» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Επινοώντας την παράσταση» με θέμα καθώς και θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή.

 

Τον Ιανουάριο θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο το έργο «Yasou Aida!» (συμπαραγωγή Όπερες των Ζητιάνων και Όπερα του Νόικελν), όπου έγραψε το λιμπρέτο της παράστασης που βασίζεται στην όπερα «Αΐντα» του Βέρντι.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
25 χρόνια Άγαμοι Θύται με νέα έκτακτη παράσταση λόγω εορτών στο Passport Κεραμεικός
28.12.2016 10:59
Οι Άγαμοι Θύται γιορτάζουν 25 Χρόνια παρουσιάζοντας στο Passport Κεραμεικός μία καινούρια συλλεκτική παράσταση. Για την περίοδο των γιορτών θα εμφανιστούν εκτάκτως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.
 Αναβολή παραστάσεων του Ennio Marchetto στο PassPort Κεραμεικός
30.11.2016 10:04
Ο Ennio Marchetto, που μόλις πριν λίγες ημέρες ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει συνέντευξη Τύπου ενόψει των προγραμματισμένων παραστάσεών του στις 9 και 11 Δεκεμβρίου στο PassPort Κεραμεικός, ζήτησε για σοβαρό προσωπικό λόγο που προέκυψε ξαφνικά να αναβληθούν οι δύο παραστάσεις.
 Οι Άγαμοι Θύται γιορτάζουν   τα 25 τους χρόνια στο Passport Κεραμεικός
11.10.2016 11:43
25 χρόνια Άγαμοι Θύται - Silver Anniversary, μια παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, με φιλοξενούμενους τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τους Lucchetino, σε κείμενα Δήμητρας Παπαδοπούλου, από τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή του PassPort Κεραμεικός.
Mind Games με τον Amazing Dio στο PassPort Κεραμεικός
29.09.2016 15:49
Ο Amazing Dio και τα MIND GAMES από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και κάθε Πέμπτη στις 22:00 θα βρίσκονται στο PassPort Κεραμεικός.
Τούνδρα Τάιγκα Στέπα, του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου στο Passport Κεραμεικός
28.03.2016 16:22
To Passport Κεραμεικός φιλοξενεί και παρουσιάζει έναν από τους καλύτερους stand up κωμικούς της νέας γενιάς για μία μοναδική επετειακή βραδιά, την Κυριακή 17 Απριλίου!