Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Spiritus στο TAF

Spiritus στο TAF

Tο TAF φιλοξενεί για μία μοναδική βραδιά την performance του σκηνοθέτη και εικαστικού Γιάννη Σκουρλέτη με τίτλο «Spiritus» την Πέμπτη …

29 Δεκεμβρίου 2011.

 

Σπίρτο: μικρό επίμηκες κομμάτι ξύλο ή χαρτόνι που στη μια του άκρη είναι καλυμμένο με εύφλεκτη ουσία και χρησιμοποιείται για το άναμμα φωτιάς. Το οινόπνευμα. Το υδροχλωρικό οξύ.

 

Η performance ανασυνθέτει σκέψεις πάνω σ’ ένα σπίρτο, ένα παραμύθι, μια πραγματικότητα, ένα κορίτσι καθισμένο κάπου στην πόλη, στο πεζοδρόμιο, στα όρια της φτώχειας με κάθε έννοια. Το Ρομαντικό επανέρχεται και επαναπροσεγγίζεται. Ένα κορίτσι που του λείπουν τα πάντα και ζει ολομόναχο ανάμεσά μας, σφιχταγκαλιασμένο με την αγωνία μιας σπίθας.

 

Το Spiritus πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών σε διοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού.

 

Ο Γιάννης Σκουρλέτης (bijoux de kant) διαμορφώνει επιτελεστικές καταστάσεις για τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ των διαφορετικών καλλιτεχνικών πεδίων. Σε αυτή τη δουλειά του παίρνει αφορμή από το ποιητικό κείμενοSpiritus” της νέας συγγραφέως, Ειρήνης Σουργιαδάκη, και πάνω σε αυτό στήνει μια performance 15 λεπτών για μία ηθοποιό.

 


Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Κείμενο: Ειρήνη Σουργιαδάκη
Performance: Κατερίνα Μισσιχρόνη
Φωτογραφίες: Σταύρος Πετρούπολος

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;, μια 24ωρη performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
05.10.2016 13:54
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μία 24ωρη performance, με τίτλο Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
3 Πειράματα στην πόλη από την Candy Chang: η Στέγη στη Θεσσαλονίκη
02.06.2016 17:03
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τρεις site-specific εγκαταστάσεις της διάσημης εικαστικού Κάντυ Τσανγκ, που απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη από 10 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2016.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.