Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Maria Joáo και Σαβίνα Γιαννάτου: Μια υπέροχη μουσική σύμπραξη στο Half Note

Maria Joáo και Σαβίνα Γιαννάτου: Μια υπέροχη μουσική σύμπραξη στο Half Note

Δύο κορυφαίες γυναικείες φωνές της σύγχρονης μουσικής ή της jazz σε μια δημιουργική συνάντηση που απλώνεται σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα

και διαπερνά τις … ετικέτες! Η Maria Joáo είναι μία παγκόσμια καλλιτέχνης με παρουσίες στα μεγαλύτερα Concert Halls του κόσμου. Η επονομαζόμενη και “Vocal Queen of Portugal” προέρχεται από μια Πορτογαλοαφρικάνικη κληρονομιά που φρόντισε σ’ όλη  την πορεία της να βρίσκεται με τις αισθήσεις της ανοιχτές  σε κάθε εξέλιξη της σύγχρονης τζαζ


Ιστορικά είναι τα ντουέτα της με την Γιαπωνέζα πιανίστρια της free jazz Aki Takase στα 80’s  αλλά και οι συνεργασίες της με J. Zawinul, Hermeto Pascoal, R. Towner και  άλλους ενώ διαχρονική είναι  η συνεργασία με τον κορυφαίο πιανίστα Mario Laginha, με τον οποίο έκανε τις τεράστιες επιτυχίες . Εντυπωσίασε δε το Ελληνικό κοινό, όσες φορές παρουσιάστηκε στη χώρα μας τον καιρό δε αυτό παρουσιάζει– τις «Περιπέτειες των Μελισσών» με τους εξαίρετους Joăo Farinha και André Nascimento. 

 

Η Σαβίνα Γιαννάτου – μία από της κορυφαίες φωνές της χώρας μας - έχει ήδη μια τεράστια διαδρομή στο τραγούδι που εκτείνεται από το έντεχνο , το αναγεννησιακό, το μεσαιωνικό και φτάνει στο παραδοσιακό και την Μεσόγειο, πάντα σε εξαιρετική σχέση με το πειραματικό στοιχείο και την έντονα διαπολιτισμική χροιά. 

 

 

Με πάνω από 20 δίσκους (αποκρύφωμα την συνεργασία διαρκείας με την ECM) στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα και περιοδείες ανά τον κόσμο η Σαβίνα είναι μία διαρκώς ανανεούμενη μορφή της σύγχρονης μουσικής. Στις παραστάσεις της με την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο προσεγγίζει γνωστά κομμάτια με ένα τελείως διαφορετικό αυτοσχεδιαστικό τρόπο.  Οι δύο αυτές μεγάλες φωνές της Joáo και της Γιαννάτου και οι μουσικοί τους, συναντώνται στην σκηνή του Half Note για πρώτη φορά και ενώνουν τις εμπειρίες τους σε μία πολλά υποσχόμενη μουσική  πανδαισία με ...ουράνιες φωνές!  

 

Maria João: φωνή
Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή
Ευγενία Καρλαύτη: πιάνο
João Farinha: Fender Rhodes / πλήκτρα
André Nascimento: eletronics

 

 

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Color: Ο Γιάννης Αναστασάκης και Deniz Angelaki υποδέχονται τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο ΚΕΤ
08.11.2016 16:37
Ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζει το project Elektronik Meditation με την Deniz Αγγελάκη στο live-painting και με καλεσμένη τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τα πλήκτρα.
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico στο ΚΠΙΣΝ
04.10.2016 13:33
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico θα εμφανιστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.
Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui στην Πειραιώς 260
02.06.2016 16:16
​Τα τραγούδια του «άλλου» θα τραγουδήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui σε μία συναυλία στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Μουσείο Μπενάκη
19.05.2016 16:17
Η Σαβίνα Γιαννάτου θα α τραγουδήσει για τους Φίλους του Μουσείου Μπενάκη, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 20.00.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!