Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Sapilla xeftilla kai tekilla: Η ταινία των Ζερβού και Παρασκευόπουλου

Sapilla xeftilla kai tekilla: Η ταινία των Ζερβού και Παρασκευόπουλου

Μία απόπειρα των Ν. Ζερβού και Γ. Παρασκευόπουλου μέσα από τον κινηματογράφο να δείξουν με έναν σαρκαστικό τρόπο τι συμβαίνει πολιτικά

σε μια Ελλάδα που υποφέρει και προδίδεται, σε μια χώρα που τελεί υπό οικονομική κατοχή και μας γεμίζει με ανασφάλεια για το αύριο ακολουθώντας ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο.


Άλλωστε όταν ελέγχεις κάποιον οικονομικά ελέγχεις και τις αποφάσεις και τις επιλογές του.


Μία ταινία που μέσα από τον σαρκασμό μας δείχνει τι γίνεται πίσω από τις πλάτες μας και μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν αντιδρούμε.

 

Περίληψη


Ο μεγαλύτερος εν ζωή σκηνοθέτης Ιωάννης Μποστ ψάχνει να βρει την έμπνευσή του μέσα σε κάδους σκουπιδιών, οπού τον ανακαλύπτει μια δημοσιογράφος. Η περιπέτειά του αρχίζει όταν λίγο αργότερα τον βρίσκει η νοσοκόμα που τον φροντίζει και τον κλειδώνει κατά λάθος στα εργαστήρια της erosfilm. Εκεί ο ίδιος αρχίζει να μοντάρει διάφορα πλάνα που σχετίζονται με την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και συνθέτει τη δική του ταινία.

 

Ηθοποιοί: Γιάννης Μπονσταντζόγλου, Ζωή Ζέρβα, Νίκη Κακoγεωργίου.
Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός, Γιάννης Παρασκευόπουλος


 
Λίγα λόγια των σκηνοθετών


Τα ίδια πρότυπα. Οι ίδιες αντιλήψεις, οι πολιτικοί, οι λάθος αντιλήψεις του παρελθόντος και του σήμερα σε ένα κοινωνικό σύστημα που σαπίζει δημιουργούν από τύχη μια ταινία μέσα από τις ταινίες των άλλων.


Μια πειραματική απόπειρα πάνω στο σινεμά που θα τολμήσει με σαρκαστικό ύφος να αποδείξει με μια ιστορική αναδρομή από ταινίες κατά πόσο η τέχνη του σινεμά είναι υπαρκτή στην Ελλάδα στις μέρες μας και να συμφωνήσει με τον ΓΚΥ ΝΤΕΒΟΡ ότι «Οι τέχνες του μέλλοντος θα είναι αναστατώσεις καταστάσεων ή τίποτα».

 

Διευκρίνιση: Οι προσκλήσεις που προσφέρει το Culturenow.gr μέσω του διαγωνισμού του για τις 24/11/2011 είναι για την προβολή στις 20.00

 

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Σιωπηλός μάρτυρας, του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στον κινηματογράφο Δαναό
13.01.2017 16:51
Η ταινία- ντοκιμαντέρ Σιωπηλός μάρτυρας, του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, θα προβληθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στον κινηματογράφο Δαναό. Τo 2006 η Φυλακή Τρικάλων κλείνει ύστερα από 110 χρόνια λειτουργίας. Επτά πρόσωπα που συνδέθηκαν καθοριστικά με τη φυλακή, επιστρέφουν σήμερα σ’ αυτή για να ανασυνθέσουν το παρελθόν της, φωτίζοντας με τις προσωπικές τους αφηγήσεις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας.
No Man is an Island, του Tim De Keersmaecker στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς
29.06.2016 10:29
Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα προβληθεί η ταινία No Man is an Island, ένα ντοκιμαντέρ του Tim De Keersmaecker, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Πολιτικό Σινεμά.
Μπίλης, ξανά στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος
12.04.2016 15:35
Λόγω της ανταπόκρισης του σινεφίλ κοινού, η ταινία μικρού μήκους Μπίλης, θα προβληθεί για μία ακόμα φορά, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 16:00, στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος.
Μπίλης: Πρεμιέρα στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος
07.04.2016 11:48
Λίγο πριν αρχίσει την περιοδεία της στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, η ταινία μικρού μήκους Μπίλης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο σινεφίλ κοινό της Αθήνας, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 17:00 στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος.
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα, του Γιώργου Τζαβέλλα σε νέα έγχρωμη έκδοση!
07.03.2016 11:21
Ο Κινηματογραφικός Οργανισμός Καραγιάννης –Καρατζόπουλος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας του στον Κινηματογράφο και παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 10 Μαρτίου 2016, την ταινία Η ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ, έγχρωμη σαν να γυρίστηκε χθες.