Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Με το Λύχνο του Άστρου: Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Με το Λύχνο του Άστρου: Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με μελοποιημένη ποίηση την Πέμπτη …

24 Νοεμβρίου 2011.

 

Ένα ταξίδι μίας ώρας στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό τις λέξεις του και τη μουσική . Μελοποιημένη ποίηση του Ελύτη από τους: Μίκη Θεοδωράκη (πέντε τραγούδια από το Άξιον Εστί), Γιώργο Κουρουπό (από την Ωραία μας Άγνωστη), Μάνο Χατζιδάκι (από τον Κύκλο με την Κιμωλία και τον Μεγάλο Ερωτικό).

 

Ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί, το Μονόγραμμα, τη Μαρία Νεφέλη, τους Προσανατολισμούς μαζί με τη μουσική διαμορφώνουν ένα μικρό λυρικό πορτρέτο του ποιητή.

 

Σπύρος Σακκάς, τραγούδι
Γιώργος Κουρουπός, πιάνο
Ιουλίτα Ηλιοπούλου, απαγγελία

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση - Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας του Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
19.10.2016 12:13
Ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό την μουσική του Γιώργου Κουρουπού, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού. - Η συναυλία ακυρώνεται
Τραγούδια και Εύθραυστοι Ήχοι για Φωνή και Πιάνο: συναυλία με τον Θανάση Δρίτσα στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
13.09.2016 16:11
Ο Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει έναν κύκλο τραγουδιών του για φωνή και πιάνο σε στίχους Χρήστου Μπουλώτη, Οδυσσέα Ελύτη, Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Καρτελιά, Νίνας Ναχμία και Ελευθερίας Ζαμπετάκη-Δρίτσα.
Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας, του Ελύτη σε μουσική Γιώργου Κουρουπού στο Βασιλικό Θέατρο
15.03.2016 11:36
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, στο πλαίσιο της έκθεσης “Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική”, που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο από τις 18 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016.
Γύρω από τον Scriabin: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.03.2016 14:09
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο Γύρω από τον Scriabin, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του.
Από την ύλη των ονείρων: αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
25.02.2016 13:57
Τιμώντας το Έτος Σαίξπηρ - 400 χρόνια από το θάνατό του το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στο αφιέρωμα με τίτλο Από την ύλη των ονείρων.