Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Φωτογραφίζοντας χορευτικές κινήσεις

Φωτογραφίζοντας χορευτικές κινήσεις
Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur, παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.  

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur και με αφορμή τις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.

 

 

Από τη 1 έως και τις 15 Ιουλίου η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με τα έργα 15 καλλιτεχνών, στα οποία η αέναη κίνηση των χορευτών \"παγώνει\" στο φωτογραφικό φακό, αναδεικνύοντας την εντυπωσιακή εικόνα της πολυμορφίας της γερμανικής σκηνής χορού.

 

Χορευτές σταματημένοι για πάντα στη χρονική στιγμή της λήψης. Δύο εντελώς αντίθετες πλευρές. Ο χορευτικές κινήσεις που δημιουργούνται χάρη στη μουσική και το ρυθμό μέσα από τη φωτογραφία του σταματημένου χρόνου και της σιωπής.

 

Τεντωμένα πόδια, χέρια και ακροδάχτυλα, ο κορμός του σώματος και οι σύνθετες χορευτικές κινήσεις των χορευτών σταματούν στο χρόνο για χάρη του φωτογραφικού φακού, χαρίζοντας μας ένα θέαμα που δύσκολα θα το απολαμβάναμε εν κινήσει.

 

INFO

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, Eίσοδος: ελεύθερη, www.goethe.de/athen

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
υπό σκιάν: Έκθεση της Ολυμπίας Θεοφανοπούλου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
09.12.2015 15:55
Η έκθεση φωτογραφίας της Ολυμπίας Θεοφανοπούλου «υπό σκιάν» θα εκτεθεί από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή.
Τριάντα χρόνια – Τριάντα φωτογράφοι: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
09.12.2015 14:12
Η έκθεση Τριάντα χρόνια - Τριάντα φωτογράφοι του “Καλλιτεχνικού Φωτογραφικού Εργαστηρίου” του Δήμου Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2016.
μπουγάδες-betweenthelines: Έκθεση και κάλεσμα συμμετοχής στο Beton7
09.12.2015 12:03
Στο πλαίσιο τη δράσης μπουγάδες το Beton7 και ο Ορίζοντας Γεγονότων σας καλούν σε μια συμμετοχική μπουγάδα.