Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Φωτογραφίζοντας χορευτικές κινήσεις

Φωτογραφίζοντας χορευτικές κινήσεις
Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur, παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.  

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur και με αφορμή τις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.

 

 

Από τη 1 έως και τις 15 Ιουλίου η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με τα έργα 15 καλλιτεχνών, στα οποία η αέναη κίνηση των χορευτών \"παγώνει\" στο φωτογραφικό φακό, αναδεικνύοντας την εντυπωσιακή εικόνα της πολυμορφίας της γερμανικής σκηνής χορού.

 

Χορευτές σταματημένοι για πάντα στη χρονική στιγμή της λήψης. Δύο εντελώς αντίθετες πλευρές. Ο χορευτικές κινήσεις που δημιουργούνται χάρη στη μουσική και το ρυθμό μέσα από τη φωτογραφία του σταματημένου χρόνου και της σιωπής.

 

Τεντωμένα πόδια, χέρια και ακροδάχτυλα, ο κορμός του σώματος και οι σύνθετες χορευτικές κινήσεις των χορευτών σταματούν στο χρόνο για χάρη του φωτογραφικού φακού, χαρίζοντας μας ένα θέαμα που δύσκολα θα το απολαμβάναμε εν κινήσει.

 

INFO

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, Eίσοδος: ελεύθερη, www.goethe.de/athen

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
Έκθεση Χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ στον πολυχώρο artville
11.11.2015 13:26
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο artville, η ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Ο. arthina.
Nightstalkers - Φωτογραφίζοντας το αθέατο: παρουσίαση εργαστηρίου στο Ρομάντσο
03.11.2015 16:06
Η αθέατη πλευρά της Αθήνας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μέσα από το βλέμμα του φωτογραφικού φακού.
Μνήμες ασθμαίνουσες: Έκθεση του Ελωίζου Θεμιστοκλέους στον Τεχνοχώρο
27.10.2015 13:47
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος φιλοξενεί τον εικαστικό Ελωίζο Θεμιστοκλέους με τη νέα γλυπτική του δουλειά με τίτλο «Μνήμες ασθμαίνουσες», στην πέμπτη ατομική του έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00.