Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφίζοντας χορευτικές κινήσεις

Φωτογραφίζοντας χορευτικές κινήσεις
Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur, παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.  

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur και με αφορμή τις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.

 

 

Από τη 1 έως και τις 15 Ιουλίου η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με τα έργα 15 καλλιτεχνών, στα οποία η αέναη κίνηση των χορευτών \"παγώνει\" στο φωτογραφικό φακό, αναδεικνύοντας την εντυπωσιακή εικόνα της πολυμορφίας της γερμανικής σκηνής χορού.

 

Χορευτές σταματημένοι για πάντα στη χρονική στιγμή της λήψης. Δύο εντελώς αντίθετες πλευρές. Ο χορευτικές κινήσεις που δημιουργούνται χάρη στη μουσική και το ρυθμό μέσα από τη φωτογραφία του σταματημένου χρόνου και της σιωπής.

 

Τεντωμένα πόδια, χέρια και ακροδάχτυλα, ο κορμός του σώματος και οι σύνθετες χορευτικές κινήσεις των χορευτών σταματούν στο χρόνο για χάρη του φωτογραφικού φακού, χαρίζοντας μας ένα θέαμα που δύσκολα θα το απολαμβάναμε εν κινήσει.

 

INFO

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, Eίσοδος: ελεύθερη, www.goethe.de/athen

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
Έκθεση της Lydia Borgek από το ΜΙΕΤ στο Μέγαρο Εϋνάρδου
22.01.2016 13:57
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Lydia Borgek: Lydia Borgek. Μια Ρωσίδα ζωγράφος από το Παρίσι στην Ελλάδα, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Narcissism-Masochism-Fetishism έκθεση του Πάνου Παπαδόπουλου στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
21.01.2016 15:21
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση «Narcissism-Masochism-Fetishism» του Πάνου Παπαδόπουλου. Πρόκειται για την πρώτη ατομική του στο χώρο της γκαλερί.
Αν...: έκθεση της Γωγώς Ιερομονάχου στις Εικαστικές Αναζητήσεις
21.01.2016 13:09
Οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ο χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης, εγκαινιάζουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19.00, την έκθεση ζωγραφικής της Γωγώς Ιερομονάχου, με τίτλο "Αν...".