Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Φωτογραφίζοντας χορευτικές κινήσεις

Φωτογραφίζοντας χορευτικές κινήσεις
Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur, παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.  

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur και με αφορμή τις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.

 

 

Από τη 1 έως και τις 15 Ιουλίου η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με τα έργα 15 καλλιτεχνών, στα οποία η αέναη κίνηση των χορευτών \"παγώνει\" στο φωτογραφικό φακό, αναδεικνύοντας την εντυπωσιακή εικόνα της πολυμορφίας της γερμανικής σκηνής χορού.

 

Χορευτές σταματημένοι για πάντα στη χρονική στιγμή της λήψης. Δύο εντελώς αντίθετες πλευρές. Ο χορευτικές κινήσεις που δημιουργούνται χάρη στη μουσική και το ρυθμό μέσα από τη φωτογραφία του σταματημένου χρόνου και της σιωπής.

 

Τεντωμένα πόδια, χέρια και ακροδάχτυλα, ο κορμός του σώματος και οι σύνθετες χορευτικές κινήσεις των χορευτών σταματούν στο χρόνο για χάρη του φωτογραφικού φακού, χαρίζοντας μας ένα θέαμα που δύσκολα θα το απολαμβάναμε εν κινήσει.

 

INFO

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, Eίσοδος: ελεύθερη, www.goethe.de/athen

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Relics/ Distant Νature: έκθεση των Mary Cox και Παναγιώτη Βούλγαρη στη Fo Kia Nou 24/7 Gallery
22.02.2016 12:15
Η Fo Kia Nou 24/7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη με τίτλο Relics/ Distant Nature.
100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα: έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
22.02.2016 10:43

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού, της Μεξικάνικης Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας για την Ανάπτυξη και του Ιδρύματος Posada, παρουσιάζουν την έκθεση 100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα (1852 – 1913) σε επιμέλεια του Ντένη Ζαχαρόπουλου.