Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Δέκα με τόνο!

Δέκα με τόνο!
Μαθητές από σχολεία της συμπρωτεύουσας κλείνουν, για λίγο, τα βιβλία προκειμένου να συμμετάσχουν στην 12η έκθεση μαθητικής φωτογραφίας έως τις 18 Μαΐου.

Μαθητές από σχολεία της συμπρωτεύουσας κλείνουν, για λίγο, τα βιβλία προκειμένου να συμμετάσχουν στην 12η έκθεση μαθητικής φωτογραφίας έως τις 18 Μαΐου.


Η 12η Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας είναι γεγονός. Πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Α Δημοτικού Διαμερίσματος.

Στα 12 χρόνια παρουσίας της έκθεσης έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 70 σχολεία της ευρύτερης περιοχής, δηλαδή κάτι περισσότερο από εννιακόσιους μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Δημοτικών.

Οι μαθητές φωτογραφίζουν ερασιτεχνικά, με κριτήρια και τεχνική που πηγάζουν από το νεαρό της ηλικίας τους και τη φρεσκάδα του μυαλού τους.

Με τσαμπουκά, μαγκιά, ανασφάλεια, αλλά προπάντων με τόλμη βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν, δίνοντας ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Στο δικτυακό τόπο του ΦΚΘ www.fkth.gr οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τα ονόματα των 19 σχολείων που συμμετέχουν φέτος, καθώς και όλων των μαθητών που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στις εκθέσεις.

Info
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Κρυστάλλη 10.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από 19.00 έως 21.00

Σχετικές ειδήσεις
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
2310: Δέκα επιμελητές – Δέκα projects στη Nitra Gallery
19.09.2016 15:57
Δέκα επιμελητές από την πόλη του Θερμαϊκού παρουσιάζουν δέκα καλλιτεχνικές δυνάμεις που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση 2310 που διοργανώνει η Nitra Gallery.
Χαρτογραφώντας την Ευρώπη: Έκθεση της Katerina Mistal στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
05.07.2016 11:02
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στις 8.30 μμ. στο Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης), για τα εγκαίνια μίας ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας της Σουηδού φωτογράφου Katerina Mistal με τίτλο: “Χαρτογραφώντας την Ευρώπη - Ακτογραμμές” (“Mapping Europe – Coastlines”).
Urban Layers – Νέα Φωτογραφικά Mονοπάτια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
27.06.2016 10:00
Σε ένα φωτογραφικό σταυροδρόμι πολιτισμών, σε μια κρίσιμη στιγμή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσεγγίζει τις ιστορικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου και θέτει το ερώτημα της έννοιας της ταυτότητας, συμμετέχει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αυτόν τον Ιούλιο.
Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες: έκθεση στο  Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
20.05.2016 16:51
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 την έκθεση Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες.