Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Tel Aviv Soloists Ensemble στα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη

Tel Aviv Soloists Ensemble στα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη
Τα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν την ορχήστρα δωματίου Tel AvivSoloists Ensemble σε μια συναυλία το Σάββατο

1η Οκτωβρίου 2011. Η ορχήστρα αποτελείται από τριάντα νέους σε ηλικία μουσικούς. Μέσα στα δέκα χρόνια λειτουργίας της και με ιδρυτή τον μαέστρο της Barak Tal έχει καταξιωθεί διεθνώς και αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Θεωρείται αυτή τη στιγμή η πιο φρέσκια και δυναμική παρουσίαστο χώρο της ισραηλινής κλασικής μουσικής. Η ορχήστρα έχει κάνει εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμοκαι έχει συνεργαστεί με «ιερά τέρατα» της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο βιολονίστας και μαέστρος MaximVengerov και ο πιανίστας BorisBerman.

 

Η διαδρομή του Barak Tal συνδέεται άμεσα με την ορχήστρα Tel Aviv Soloists Ensemble. Η πορεία του είναι κομμάτι της ιστορίας της. Από το 2001 ο Barak Tal, ως μαέστροςτης έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σολίστες και με σημαντικές ορχήστρες, όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, η Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας, η Φιλαρμονική Ορχήστρατου Βρότσλαβ, η Νέα Φιλαρμονική του Westfalen κ.ά.. Έχει τιμηθεί με μεγάλα βραβεία στο Ισραήλ, όπως το βραβείο Oedoen Partos (2006) του Υπουργείου Πολιτισμού του Ισραήλ για εξαίρετη ερμηνεία ισραηλινής σύνθεσης και το βραβείο εξαίρετου καλλιτέχνη Rosenblum (2007) από το Δήμο του Τελ Αβίβ.

 

Στη συναυλία αυτή με το Tel AvivSoloists Ensemble συνεργάζεται ο σημαντικός έλληνας πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης.

Πρόγραμμα


W.A.Mozart Ντιβερτιμέντο Αρ. 1σε Ρε μείζονα, Κ. 136
W.A.Mozart Κονσέρτο για πιάνο Νο. 14σε Μι ύφεσι μείζονα, Κ. 449

Διάλλειμα


Béla Bártok Ρουμανικοί Χοροί
Nikos Skalkottas Επιλογή από τους Ελληνικούς Χορούς, Έργο 11
Josef Bardanashvili Ελεγεία για έγχορδα

E. Grieg Σουίτα Χόλμπεργκ, Εργο 40

Μουσική διεύθυνση
Barak Tal

Σολίστ - πιάνο
Θοδωρής Τζοβανάκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Barak Tal
Σολίστ: Θεόδωρος Τζοβανάκης

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Ensemble Musikfabrik ερμηνεύει Harry Partch στη Στέγη
08.02.2017 16:44
Για μία μόνο βραδιά, το Ensemble Musikfabrik, σύνολο εστιασμένο στην καλλιτεχνική καινοτομία, θα βρεθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, όπου θα ξαναζωντανέψει το συναρπαστικό έργο του Αμερικανού συνθέτη Χάρυ Παρτς!
Το Athens Tango Ensemble στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
12.12.2016 10:51
Λίγο πριν το τέλος του 2016, το κουιντέτο «Athens Tango Ensemble», μας βοηθά να βρούμε τα κατάλληλα βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά και θα μας οδηγήσουν στη νέα χρονιά με αισιοδοξία.
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Η Ορχήστρα Δωματίου του Teatro alla Scala του Μιλάνου στα 51α Δημήτρια
27.09.2016 14:23
Η Ορχήστρα Δωματίου του Teatro alla Scala του Μιλάνου δίνει το «παρών» στα φετινά «Δημήτρια», στις 4 Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.