Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Άριες Ροσίνι, Τζοβάννα ντ Άρκο: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Άριες Ροσίνι, Τζοβάννα ντ Άρκο: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον πιο πολυσχιδή συνθέτη της γενιάς του με τη μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου και τον

πιανίστα Δημήτρη Γιάκα στις 6 Οκτωβρίου 2011.

Το έργο του Ροσίνι αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη στην ιστορία του bel canto. Ο Ροσίνι κινήθηκε, όσο κανένας άλλος σύγχρονός του, με την ίδια άνεση στη κωμωδία , όπου και διέπρεψε, αλλά και στην τραγωδία , τη θρησκευτική μουσική , τα τραγούδια, τις καντάτες και ακόμη λειτούργησε ως πέρασμα στο ρομαντισμό, στον οποίο ήδη ανήκει το έργο του Γουλιέλμος Τέλλος.

 

Η Μαρίτα Παπαρίζου έχοντας τραγουδήσει μεγάλους ροσινιακούς ρόλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ερμηνεύει σπάνιες άριες και όχι μόνο, τραγούδια, καθώς  και τη διάσημη καντάτα για πιάνο και φωνή , Giovanna d’Arco σε ένα αφιέρωμα στον πιο πολυσχιδή συνθέτη της γενιάς του.

 

Μαρίτα Παπαρίζου, μεσόφωνος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

 

Σχετικές ειδήσεις
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.
Γύρω από τον Scriabin: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.03.2016 14:09
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο Γύρω από τον Scriabin, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του.
Από την ύλη των ονείρων: αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
25.02.2016 13:57
Τιμώντας το Έτος Σαίξπηρ - 400 χρόνια από το θάνατό του το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στο αφιέρωμα με τίτλο Από την ύλη των ονείρων.
Μεταγραφές από άριες και τραγούδια για βιολοντσέλο και πιάνο στο Θέατρο Ολύμπια
05.01.2016 13:18
Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια για μία συναυλία από άριες και τραγούδια για βιολοντσέλο και πιάνο.