Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Άριες Ροσίνι, Τζοβάννα ντ Άρκο: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Άριες Ροσίνι, Τζοβάννα ντ Άρκο: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον πιο πολυσχιδή συνθέτη της γενιάς του με τη μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου και τον

πιανίστα Δημήτρη Γιάκα στις 6 Οκτωβρίου 2011.

Το έργο του Ροσίνι αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη στην ιστορία του bel canto. Ο Ροσίνι κινήθηκε, όσο κανένας άλλος σύγχρονός του, με την ίδια άνεση στη κωμωδία , όπου και διέπρεψε, αλλά και στην τραγωδία , τη θρησκευτική μουσική , τα τραγούδια, τις καντάτες και ακόμη λειτούργησε ως πέρασμα στο ρομαντισμό, στον οποίο ήδη ανήκει το έργο του Γουλιέλμος Τέλλος.

 

Η Μαρίτα Παπαρίζου έχοντας τραγουδήσει μεγάλους ροσινιακούς ρόλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ερμηνεύει σπάνιες άριες και όχι μόνο, τραγούδια, καθώς  και τη διάσημη καντάτα για πιάνο και φωνή , Giovanna d’Arco σε ένα αφιέρωμα στον πιο πολυσχιδή συνθέτη της γενιάς του.

 

Μαρίτα Παπαρίζου, μεσόφωνος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

 

Σχετικές ειδήσεις
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.
Γύρω από τον Scriabin: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.03.2016 14:09
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο Γύρω από τον Scriabin, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του.
Μεταγραφές από άριες και τραγούδια για βιολοντσέλο και πιάνο στο Θέατρο Ολύμπια
05.01.2016 13:18
Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια για μία συναυλία από άριες και τραγούδια για βιολοντσέλο και πιάνο.
Δύο Ξένοι στο Παρίσι: Η Μαρίτα Παπαρίζου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
08.12.2015 10:22
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2016, η Μαρίτα Παπαρίζου και ο Μάριος Καζά θα βρίσκονται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη με την μουσική παράσταση «Δύο Ξένοι στο Παρίσι».
«Beethoven: Υπό το σεληνόφως, έργα για πιάνο» με τη Λευκή Καρποδίνη στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
02.12.2015 13:33
Η διακεκριμένη πιανίστρια Λευκή Καρποδίνη, μετά την μεγάλη επιτυχία των δύο της ρεσιτάλ με έργα Chopin και Debussy, επιστρέφει στο Ίδρυμα Θεοχαράκη την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, με ένα αφιέρωμα στον Beethoven, παρουσιάζοντας έργα από διαφορετικές περιόδους της ζωής του συνθέτη.