Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας σε Booze Cooperativa, Six Dogs και TAF

Το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας σε Booze Cooperativa, Six Dogs και TAF
Το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας θα πραγματοποιηθεί στο Booze Cooperativa, το Six Dogs και το TAF, περιλαμβάνει εκδηλώσεις

μουσικές, εικαστικές λογοτεχνικές αλλά και προβολές και θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2011.

 

Λίγα λόγια για τη διαφορετικότητα

 

Η διαφορετικότητα είναι αδόκιμος όρος. Δε στέκει, δεν υπάρχει στα λεξικά, πώς να σου το πω. Ή τέλος πάντων δεν τη βρίσκω. Έτσι ορισμό δεν μπορώ να σου δώσω. Απ’ τα συμφραζόμενα ό,τι πιάνω.

Να μου πεις για τη διαφορά μάλιστα. Αυτή υπάρχει. Ορίζεται. Έχει και συνώνυμο. Αντίθεση το λένε. Κάνει και αντίθεση με την ομοιότητα. Πώς λέμε ίδιος, καμία σχέση.

Και επειδή τα ουσιαστικά που καταλήγουν σε -ότητα βγάζουν κάτι πανανθρώπινο και ευγενές συνάμα, φόρεσαν στη διαφορά την επίσημη την κατάληξη κι έτσι μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε πάνελ.

Η διαφορετικότητα έχει χτιστεί πάνω σε αντιθέσεις. Κι όπως όλα τα χρηστικά και τα καταχρηστικά σε τούτον εδώ τον κόσμο οι αντιθέσεις κυκλοφορούν σε ζευγάρια. Σαν τις κάλτσες και τα παπούτσια. Και τους ανθρώπους.

Έχουμε λοιπόν το αρσενικό και το θηλυκό, το χοντρό και το λιγνό, το ξένο και το δικό. Κι άμα δεν είσαι όμορφος είσαι άσχημος, κι άμα δεν είσαι στρέιτ είσαι γκέι, κι άμα δεν είναι παλιό είναι νέο. Κι έτσι διπλά και όμορφα βολεύεις μια κοσμοθεωρία να έχεις να πορεύεσαι.

Κι εδώ φυτρώνει η διαφορετικότητα, κι ας μη στέκει στα λεξικά. Γιατί τ’ αυτονόητα δε χρειάζονται ορολογίες για να σταθούν. Και σου φωνάζει το αδόκιμο να κάνεις μια πρόχειρη επαλήθευση στα κλισέ σου τα ζευγάρια. Αυτά που νομίζεις παπούτσια, δεξί, αριστερό, ένα για κάθε πόδι, πάει και τελείωσε. Αλλά να σου πω κάτι; Μπορεί να είναι κάλτσες. Ολόιδιες. Μόνο που τη μία τη βρίσκεις αμέσως. Για την άλλη συνήθως ψάχνεις λίγο περισσότερο.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

 

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Μαρί-Πιερ Αμαλβύ, Βάσια Αναγνωστοπούλου,Τάσος Αναστασίου, Ελευθερία Άνθη, Αντώνης Βαβαγιάννης, Νίκος Βενιανάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, George Gaudy, Γιώργος Γκιζάρης, Χρήστος Δήμας, Empty Frame, Ματίνα Καβαλάρη, Δημήτρης Καμένος, Μάρω Κουρή, Μάρω Μαρκέλλου, Πάνος Μιχαήλ, Έλλη Μόκα, Σίσσυ Μόρφη, Γιάννης Μπουγιούκας, Σπύρος Παγιατάκης, Pan Pan, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Παπαμιχάλης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Βαγγέλης Πατεράκης, Σταύρος Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Πιλάβιος, Λουκία Ρικάκη, Δημήτρης Σούλτας, Σπύρος Στάβερης, Μαρία Τζαμπούρα Στάθης, Cyanna, Fudu, Παντελής Φραντζής, Θανάσης Χειμωνάς, Χρήστος Χωμενίδης

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Gender Fest 2017 by Outview στο Booze Cooperativa
27.12.2016 14:58
Το πρώτο GenderFest 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Booze Cooperativa, σε συνεργασία με το Ίδρυμα RosaLuxgr.
19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας
27.06.2016 17:04
«Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι»! Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας επιστρέφει μετά τη… δικαιολογημένη περσινή απουσία του λόγω του δημοψηφίσματος. Έτσι κι αλλιώς, την εικοσαετία που πέρασε από την πρώτη του διοργάνωση, το Φεστιβάλ κατάφερε να γίνει το μεγάλο ραντεβού του αντιρατσιστικού κινήματος, μια τριήμερη γιορτή της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα.
Η κριτική επιτροπή του 69ου Φεστιβάλ των Καννών
26.04.2016 16:25
Το φετινό 69ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου 2016, με πρόεδρο της επιτροπής τον Αυστραλό σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό, George Miller.
Electric Nights 2016: Φεστιβάλ live πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο Booze
22.03.2016 13:41
H Medea Electronique σε συνεργασία με το ΒOOZE, διοργανώνει για 4η χρονιά το φεστιβάλ ζωντανής πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής «Electric Nights».
You.Th.i Festival @ Cartel
16.03.2016 15:31
Το Υou.Th.i Festival είναι ένα φεστιβάλ για τους νέους, το θέατρο, την ελεύθερη έκφραση, την χαρά της διαφορετικότητας και της συνέργειας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στον Τεχνοχώρο Cartel.