Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble live στο Gagarin 205

Οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble live στο Gagarin 205
To Gagarin 205 παρουσιάζει τους Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (TΚDE) σε ένα μοναδικό live την Παρασκευή 

11 Νοεμβρίου 2011.


Οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (TΚDE) δημιουργήθηκαν το 2000 ως ένα σχήμα που θα έγραφε πρωτότυπη μουσική για υπάρχουσες ταινίες του βωβού κινηματογράφου όπως το Nosferatu του F.W.Murnau και το Metropolis του Fritz Lang. Οι συνιδρυτές των ΤΚDE, Justin Köhnen (γνωστότερος και ως Bong-Ra) και Gideon Kiers, συνδύασαν τις οπτικοακουστικές τους γνώσεις προκειμένου να δημιουργήσουν μία εξόχως κινηματογραφική noir ατμόσφαιρα τόσο στη δισκογραφία τους όσο και στις ζωντανές τους εμφανίσεις στην οποία και πολύ εύστοχα απέδωσαν τον όρο darkjazz.

 

Μόνο που ο όρος darkjazz αδυνατεί να περιγράψει πλήρως το σύνολο του μουσικού φάσματος που καλύπτουν με τις συνθέσεις του οι ΤΚDE και περιλαμβάνει σε ισόποσες δόσεις την ορχηστρική ιδιοφυϊα των Henryk Gorecki και Cinematic Orchestra, τον λυρισμό των Portishead, την ατμοσφαιρικότητα των Ulver και τα post-rock ξεσπάσματα των Godspeed You Black Emperor. Επί σκηνής, όλα τα παραπάνω, συνοδεύονται από τις οπτικές κλειστοφοβικές δημιουργίες τους οι οποίες και δένουν αρμονικά με τα “φανταστικά” κινηματογραφικά soundtracks των TKDE.

 

συναυλία των TKDE θα ανοίξει το αυτοσχεδιαστικό doomjazz ‘alter ego’ τους με το όνομα The Mount Fuji Doomjazz Corporation. Οι ΤMFDC μετρούν σπάνιες εμφανίσεις στην μέχρι τώρα πορεία τους και το αθηναϊκό κοινό θα είναι ένα από τα ελάχιστα που θα απολαύσει ζωντανά επιλεκτικές στιγμές από τη δισκογραφία τους.

 


Οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble αποτελούνται από τους:

Jason Köhnen – Μπάσο
Gideon Kiers – Beats / FX
Eelco Bosman – Κιθάρα
Charlotte Cegarra – Φωνητικά
Erikur Olafsson – Τρομπέτα


Επίσημη Δισκογραφία

TKDE
From The Stairwell - 2011
Here Be Dragons – 2009
Mutations EP - 2008
The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble - 2006

TMFDC
Anthropomorphic - 2011
Succubus - 2009
Doomjazz Future Corpses! - 2007

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Chouska Ensemble live στο Faust
05.12.2016 12:22
Oι Chouska Ensemble λίγο πριν κλειστούν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο, θα παρουσιάσουν στο Faust νέα κομμάτια αλλά και παλαιότερο υλικό τους και υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε ένα live μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».
The Geneva Ensemble live στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
28.04.2016 14:29
Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κορώνης 2016 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο «Συμπόσιο» με το "The Geneva Ensemble".
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.