Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αnimasyros 4.0: Τα βραβεία

Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αnimasyros 4.0: Τα βραβεία
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αnimasyros 4.0. Το φεστιβάλ, που αποτύπωσε ...
με ακρίβεια το γίγνεσθαι της παγκόσμιας animation σκηνής, αναγνώρισε την σπουδαία άνθηση της ελληνικής παραγωγής και έφερε στην Σύρο σπουδαίους δημιουργούς και δουλειές από κάθε γωνιά του πλανήτη, ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων του διαγωνιστικού τμήματος.


Για την πρωτοποριακή χρήση του μέσου, τη φαντασία και τον παιγνιώδη χαρακτήρα της ειδική μνεία έλαβε η ταινία Das Haus του David Buob από την Γερμανία.

Ειδική μνεία έλαβε και η ταινία Luminaris του Juan Pablo Zaramella από την Αργεντινή, χάρη στην εξαιρετική ιστορία αγάπης που διηγήθηκε, το σενάριο , το ρυθμό, την αισθητική, το χιούμορ και την δημιουργική της χρήση του pixilation.


Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ τέλος απονεμήθηκε στην ταινία My mother’s coat της Μαρίας Μαργκό Τσακίρη Σκανάτοβιτς από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο: την βαθιά ειλικρινή και ευαίσθητη διήγηση μιας γυναίκας για την σχέση με την μητέρα της, που κέρδισε κοινό και κριτική επιτροπή χάρη στην λιτότητα και την εκφραστική της ποιότητα . Η απονομή του Μεγάλου Βραβείου για πρώτη φορά σε ελληνικό animation αποτέλεσε την καλύτερη αναγνώριση της διαρκώς ανοδικής πορείας της εγχώριας δημιουργίας.


Εκτός από βραβεία , το αnimasyros 4.0 περιλάμβανε προβολές 130 ταινιών από 45 χώρες, αφιερώματα, επαγγελματικό φόρουμ, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παράλληλες εκδηλώσεις και εκλεκτούς καλεσμένους με Χολιγουντιανό αέρα, ανάμεσα στους οποίους οι Jim Capobianco (Pixar) και Cassidy Curtis (Dreamworks) που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των νεαρών φίλων του animation και υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα.


Πραγματική γιορτή του animation, με παρόντες δημιουργούς, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους φορέων, υποστηρικτές, εθελοντές και πλήθος κοινού σε κάθε προβολή του κατάμεστου ιστορικού θεάτρου Απόλλων, το αnimasyros 4.0 ανέδειξε, σύμφωνα και με τα λόγια της κριτικής επιτροπής, την πραγματική δύναμη της τέχνης της εμψύχωσης, δηλαδή την ικανότητά της να δείχνει όλα εκείνα που δύσκολα μπορούν να εκφραστούν με άλλα μέσα. 
Σχετικές ειδήσεις
Τα βραβεία του 19ου Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους
12.12.2016 10:38
Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, απένειμε τα βραβεία του εθνικού και του διεθνούς τμήματος σε αρκετές εκλεκτές και ιδιαίτερες ταινίες.
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα
16.11.2016 14:42
Ο βασικός πυρήνας του «Πανοράματος» είναι το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, που φέτος περιλαμβάνει 11 άπαιχτες στην Αθήνα ευρωπαϊκές ταινίες και τα βραβεία του Φεστιβάλ απονείμουν τρεις επιτροπές: της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ), καθώς και των αναγνωστών του περιοδικού "Αθηνόραμα".
57ο ΦΚΘ: Το 12ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads ξεκίνησε
10.11.2016 17:16
Η αυλαία του 12ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, το οποίο εντάσσεται στην Αγορά του ΦΚΘ, άνοιξε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στην Αποθήκη Γ΄, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 9.0
15.09.2016 14:52
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 9.0, από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Το Animasyros ταξιδεύει στην Τήνο!
18.07.2016 15:16
Στην καρδιά του καλοκαιριού το Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων αποβιβάζεται για πρώτη φορά σε έναν από τους πλέον αγαπημένους μας θερινούς προορισμούς, την Τήνο, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016.