Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Τα ρόδα της μοναξιάς

Τα ρόδα της μοναξιάς
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών, και Επιστημών του Ανθρώπου» παρουσιάζει το βιβλίο της Jacqueline de Romilly.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών, και Επιστημών του Ανθρώπου» παρουσιάζει το βιβλίο της Jacqueline de Romilly.

Η Jacqueline de Romilly είναι μια συγγραφέας παγκοσμίως αναγνωρισμένη και με διεθνές κύρος, η οποία αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς της σε μελέτες για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

Τα ρόδα της μοναξιάς της Ζακλίν ντε Ρομιγί δεν είναι απλώς ένα βιβλίο «με ρεμβασμούς και αναπολήσεις», αφιερωμένο στις προσωπικές αναμνήσεις της συγγραφέως.

Περιλαμβάνει έξι μικρά δοκίμια, τα οποία άνθισαν στη μοναξιά της μεγάλης ηλικίας και η Ρομιγί επιχειρεί να περιγράψει την κατάδυση στα εσώτερα της συναισθηματικής ζωής , έχοντας ως οδηγό τη διαδρομή προς την «ελεύθερη εσωτερική κίνηση», όπως ονομάζει η ίδια τη μέθοδό της.

Μέσα από τα Ρόδα της Μοναξιάς ο αναγνώστης δεν είναι απλός παρατηρητής των εξομολογήσεων της συγγραφέως, αλλά μπορεί παράλληλα να οδηγηθεί, μέσα από την αυθεντική κατάθεση της δικής της εμπειρίας, στην αποκάλυψη αυτού που ερχόμενο στην επιφάνεια δίνει νόημα στη ζωή μας.

Η Jacqueline de Romilly είναι διεθνούς κύρους ελληνίστρια, γνωστή για τις μελέτες της στον χώρο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Ομότιμη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας, υπήρξε η πρώτη γυναίκα στο Collège de France. Η σημαντική της προσφορά τιμήθηκε στη χώρα μας με την εκλογή της στην Ακαδημία Αθηνών και την πολιτογράφησή της ως Ελληνίδα με Προεδρικό Διάταγμα. Περισσότερα από 20 έργα της έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά από το 1980. Παρά τα 95 της χρόνια συνεχίζει να μελετά και να γράφει.

Στόχος της εταιρίας «Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου. Εταιρεία Ιστορικών, Επιστημολογικών και Φιλοσοφικών Μελετών» που εκδίδει τη σειρά «συνάψεις» είναι η ανάδειξη των κοινών τόπων μεταξύ αυτών των επιστημών κι άλλων επιστημονικών πεδίων που συνάπτονται μέσα από πολλαπλές οπτικές και εκδοχές. Οι εκδόσεις αυτές αφορούν τόσο στον ειδικό όσο και στον μη ειδικό αναγνώστη.

Info
Τα Ρόδα της Μοναξίας, Jacqueline de Romilly
Μετάφραση: Aννα Σπυράκου
Επίμετρο: Ελένη Τζαβάρα
Υπεύθυνοι σειράς: Θανάσης Καράβατος, Δημήτρης Πλουμπίδης, Κώστας Πόταγας
Σειρά: "συνάψεις"
Σελίδες: 146, τιμή: 15,00 ευρώ
Τα βιβλία της σειράς διατίθενται από το βιβλιοπωλείο Ταξιδευτής, Ιπποκράτους 34, Αθήνα, τηλ.: 210 36 28 852 info@taxideftis.gr

Σχετικές ειδήσεις
Κοινωνική εξέλιξη και σχέσεις δύναμης - Σωτήρης Δημητρίου
06.02.2017 12:42
Από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο Κοινωνική εξέλιξη και σχέσεις δύναμης. Η μεθοδολογία των επιστημών του ανθρώπου του Σωτήρη Δημητρίου.
Λέρος - Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου
03.02.2017 10:02
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο Λέρος - Μια ζωντανή αμφισβήτηση της κλασικής ψυχιατρικής του Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου.
Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι - Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
13.10.2016 10:41
Από της εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο, Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ.
Μαύρα ρόδα - Jane Thynne
05.07.2016 09:43
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Μαύρα ρόδα της Jane Thynne, σε μετάφραση Φίλιππου Χρυσόπουλου.
Εκδήλωση της Θεατρικής Ομάδας Ρόδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ
31.03.2016 12:13
Εκδήλωση της Θεατρικής Ομάδας Ρόδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Γασπαράτου, ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΠΟΛΛΟΙ; Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από τη Θεατρική Εμπειρία από τις Εκδόσεις Τρία Άλφα.