Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ένα γραμματόσημο ολόκληρη ιστορία

Ένα γραμματόσημο ολόκληρη ιστορία
Οι εκδόσεις Ηλιοτρόπιο κυκλοφόρησαν το νέο βιβλίο-λεύκωμα του συγγραφέα Θανάση Παπαϊωάννου , «Γραμματόσημο και Ιστορία». Το νέο λεύκωμα παρουσιάζει τη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους μέσα από το γραμματόσημο.

Οι εκδόσεις Ηλιοτρόπιο κυκλοφόρησαν το νέο βιβλίο-λεύκωμα του συγγραφέα Θανάση Παπαϊωάννου, «Γραμματόσημο και Ιστορία». Το νέο λεύκωμα παρουσιάζει τη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους μέσα από το γραμματόσημο.

Τα ελληνικά γραμματόσημα κάθε εποχής καταμαρτυρούν τις ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις, της χώρας μας. Πολλά από αυτά φιλοτεχνήθηκαν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδας απεικονίζονται συχνά στα ελληνικά γραμματόσημα, καθώς επίσης και μνημεία, σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα, ή και ολόκληρες σημαντικές περίοδοι στην ιστορία του έθνους.

Για τους φιλοτελιστές τα γραμματόσημα αποτελούν έναν ολόκληρο θησαυρό, που τον διαφυλάσσουν σαν χρυσάφι.

Και αυτή η εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση , φιλοξενεί τα σπουδαιότερα από αυτά, και με όχημα τις διάφορες εκδόσεις ελληνικών γραμματοσήμων, προσεγγίζει και ερμηνεύει τις ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία εκατόν ογδόντα χρόνια.

Κάθε γραμματόσημο, εκτός από τη χρηστική του αξία στην αλληλογραφία, σχεδιάζεται, τυπώνεται και εκδίδεται, στοχεύοντας στο να θυμίσει ένα ιστορικό γεγονός, να προτρέψει σε μια πολιτική πράξη, να καθιερώσει σύμβολα και πρόσωπα, να τιμήσει επιτυχίες και κατορθώματα, να προπαγανδίσει ή και να βοηθήσει στην παραπλάνηση του λαού, όταν αυτό βολεύει τους κρατούντες.

Η καλύτερη απάντηση στην πιθανή απορία περί της αξίας του φιλοτελισμού έρχεται από τον ίδιο τον συγγραφέα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Ο φιλοτελισμός ήταν γνώση. Ήταν γεωγραφία. Ήταν ιστορία. Αλλά ήταν και τάξη, επιμέλεια, κριτική. Μας έμαθε να στεκόμαστε μπροστά στα ιστορικά γεγονότα και να τα κοιτάζουμε κριτικά».

Αλλα λευκώματα του Θανάση Παπαϊωάννου: Το τραμ το τελευταίο, Ενθύμιον Αθηνών, Τα παιδικά μας χρόνια στην Πλάκα.

Info
Γραμματόσημο και Ιστορία, Θανάσης Παπαϊωάννου
Σελ.: 432, τιμή: 50 ευρώ
Εκδόσεις Ηλιοτρόπιο
Πεισάνδρου 9, Περιστέρι
Τηλ.: 210 5766670, Fax: 210 5766535
www.iliotropio.gr
iliotropio@ath.forthnet.gr

Σχετικές ειδήσεις
Πρέπει, αλήθεια, να κόβουμε την ιστορία σε φέτες; - Jacques Le Goff
10.08.2016 12:08
Από τις εκδόσεις Angelus Novus κυκλοφορεί το βιβλίο, Πρέπει, αλήθεια, να κόβουμε την ιστορία σε φέτες; του J.Le Goff σε μετάφραση Δέσποινας Λαμπαδά.
Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου; - Σταύρος Καμπάδαης
03.06.2016 10:40
Από τις εκδόσεις Vakxikon.gr κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου; του Σταύρου Καμπάδαη.
Η ιστορία της Σ. - Χρύσα Φάντη
18.02.2016 11:51
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο Η ιστορία της Σ. της Χρύσας Φάντη.
Η ιστορία του αδερφού μου - Zülfü Livaneli
31.12.2015 09:35
Το βιβλίο του Zülfü Livaneli, Η ιστορία του αδερφού μου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Η ιστορία ενός δικού μας ανθρώπου - Νίκη Αναστασέα
22.12.2015 09:41
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο Η ιστορία ενός δικού μας ανθρώπου της Νίκης Αναστασέα.