Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ένα γραμματόσημο ολόκληρη ιστορία

Ένα γραμματόσημο ολόκληρη ιστορία
Οι εκδόσεις Ηλιοτρόπιο κυκλοφόρησαν το νέο βιβλίο-λεύκωμα του συγγραφέα Θανάση Παπαϊωάννου , «Γραμματόσημο και Ιστορία». Το νέο λεύκωμα παρουσιάζει τη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους μέσα από το γραμματόσημο.

Οι εκδόσεις Ηλιοτρόπιο κυκλοφόρησαν το νέο βιβλίο-λεύκωμα του συγγραφέα Θανάση Παπαϊωάννου, «Γραμματόσημο και Ιστορία». Το νέο λεύκωμα παρουσιάζει τη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους μέσα από το γραμματόσημο.

Τα ελληνικά γραμματόσημα κάθε εποχής καταμαρτυρούν τις ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις, της χώρας μας. Πολλά από αυτά φιλοτεχνήθηκαν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδας απεικονίζονται συχνά στα ελληνικά γραμματόσημα, καθώς επίσης και μνημεία, σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα, ή και ολόκληρες σημαντικές περίοδοι στην ιστορία του έθνους.

Για τους φιλοτελιστές τα γραμματόσημα αποτελούν έναν ολόκληρο θησαυρό, που τον διαφυλάσσουν σαν χρυσάφι.

Και αυτή η εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση , φιλοξενεί τα σπουδαιότερα από αυτά, και με όχημα τις διάφορες εκδόσεις ελληνικών γραμματοσήμων, προσεγγίζει και ερμηνεύει τις ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία εκατόν ογδόντα χρόνια.

Κάθε γραμματόσημο, εκτός από τη χρηστική του αξία στην αλληλογραφία, σχεδιάζεται, τυπώνεται και εκδίδεται, στοχεύοντας στο να θυμίσει ένα ιστορικό γεγονός, να προτρέψει σε μια πολιτική πράξη, να καθιερώσει σύμβολα και πρόσωπα, να τιμήσει επιτυχίες και κατορθώματα, να προπαγανδίσει ή και να βοηθήσει στην παραπλάνηση του λαού, όταν αυτό βολεύει τους κρατούντες.

Η καλύτερη απάντηση στην πιθανή απορία περί της αξίας του φιλοτελισμού έρχεται από τον ίδιο τον συγγραφέα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Ο φιλοτελισμός ήταν γνώση. Ήταν γεωγραφία. Ήταν ιστορία. Αλλά ήταν και τάξη, επιμέλεια, κριτική. Μας έμαθε να στεκόμαστε μπροστά στα ιστορικά γεγονότα και να τα κοιτάζουμε κριτικά».

Αλλα λευκώματα του Θανάση Παπαϊωάννου: Το τραμ το τελευταίο, Ενθύμιον Αθηνών, Τα παιδικά μας χρόνια στην Πλάκα.

Info
Γραμματόσημο και Ιστορία, Θανάσης Παπαϊωάννου
Σελ.: 432, τιμή: 50 ευρώ
Εκδόσεις Ηλιοτρόπιο
Πεισάνδρου 9, Περιστέρι
Τηλ.: 210 5766670, Fax: 210 5766535
www.iliotropio.gr
iliotropio@ath.forthnet.gr

Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
Η Ιστορία της Αλιείας  - Δημήτρης Βαλλάτος
29.12.2016 13:27
Από τις εκδόσεις Vakxikon.gr και την σειρά Νεοελληνική ποίηση, κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Δημήτρη Βαλλάτου Η Ιστορία της Αλιείας.
Πρέπει, αλήθεια, να κόβουμε την ιστορία σε φέτες; - Jacques Le Goff
10.08.2016 12:08
Από τις εκδόσεις Angelus Novus κυκλοφορεί το βιβλίο, Πρέπει, αλήθεια, να κόβουμε την ιστορία σε φέτες; του J.Le Goff σε μετάφραση Δέσποινας Λαμπαδά.
Μικρή ερωτική ιστορία - Gilles Legardinier
08.08.2016 10:45
Το βιβλίο του Gilles Legardinier, με τίτλο "Μικρή ερωτική ιστορία", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση της Ρίτας Κολαΐτη.
Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου; - Σταύρος Καμπάδαης
03.06.2016 10:40
Από τις εκδόσεις Vakxikon.gr κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου; του Σταύρου Καμπάδαη.