Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής 2011 και βραδιές πολιτισμού στην Κορώνη

5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής 2011 και βραδιές πολιτισμού στην Κορώνη
Συνεχίζονται οι Βραδιές Πολιτισμού στην Κορώνη, με το 5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής 2011, το οποίο ...

πλαισιώνουν σημαντικοί άνθρωποι του πολιτισμού τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Γνώμονας παραμένει η πνευματική και καλλιτεχνική ανέλιξη της Κορώνης με εγνωσμένα ποιοτικά κριτήρια.

 

Έτσι, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2011, στις υπώρειες του κάστρου (το ειδυλλιακό αλσύλλιο της Παναγίας Ελεήστριας) θα πραγματοποιηθεί μία ποιητική βραδιά και μία  συναυλία από τις πιανίστες Ελένη Τζιαμουράνη και Ελένη Λαζάρου, Piano Duet e2, με θέματα από το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και μια βραδιά με latin μουσική .

 

Αναλυτικά:

3  Σεπτεμβρίου, «Παναγία Ελεήστρια»
Ο Ελύτης συναντάει σύγχρονους ποιητές (ποιητική εκδήλωση)

Με  αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, οι ποιητές Βασίλης Ρούβαλης  και Γιάννης  Ευθιμιάδης θα διαβάσουν αποσπάσματα από το σπουδαίο έργο του Ελύτη.

 

Piano Duet e2 Eleni Tziamourani - Eleni Lazarou  (συναυλία)

Συναυλία με θέματα από το έργο του Μάνου Χατζιδάκι από τις Ελληνίδες πιανίστες Ελένη Τζιαμουράνη & Ελένη Λαζάρου. Μαζί τους τραγουδώντας συνοδεύει  η Μαντώ Παναγιωτάκη.

 

4 Σεπτεμβρίου, «Παναγία Ελεήστρια»
Βραδιά με μουσική latin.

Συναυλία με τους δασκάλους της Αθηναγόρειας φιλαρμονικής Κορώνης και Μεσσήνιους καλλιτέχνες .
Ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Μία σερενάτα–Τέσσερις Εποχές από την Academica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.09.2016 12:43
Το κοινό τις υποδέχτηκε με ενθουσιασμό πέρυσι και ανυπομονεί να τις απολαύσει και φέτος στον Κήπο του Μεγάρου! Οι βραδιές κλασικής μουσικής συνεχίζονται και το φετινό φθινόπωρο στο Μέγαρο, αλλά πάντα με καλοκαιρινή, χαλαρή διάθεση και με γοητευτικές μελωδίες σαν αυτές που διάλεξε να παρουσιάσει στη συναυλία της στον Κήπο η Ορχήστρα Αcademica Αθηνών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).
Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου με κλασική μουσική
16.08.2016 14:07
Οι βραδιές κλασικής μουσικής στον Κήπο, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχαν πέρυσι στο κοινό, συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στις 7, 14 και 23 Σεπτεμβρίου, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ (7/9), την Αcademica Αθηνών (14/9) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (23/9). Ας υποδεχτούμε το φθινόπωρο λοιπόν με καλοκαιρινή διάθεση και δημοφιλείς μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε!
Καλοκαίρι 2016 με μουσική στον Κήπο του Μεγάρου
01.06.2016 12:39
Το Μέγαρο ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό στον πιο μουσικό Κήπο της Αθήνας, με μια σειρά πολυαναμενόμενων συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης αλλά και στις φθινοπωρινές μας νύχτες, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.