Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Γιάλα και η Γεωργία Νταγάκη στην Τήλο

Οι Γιάλα και η Γεωργία Νταγάκη στην Τήλο
Μια σπουδαία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Χαρκαδιό στην Τήλο με την συμμετοχή καλλιτεχνών από την Κρήτη που το ταλέντο και οι

ικανότητες τους  έχουν κάνει γνωστούς στον  υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για το συγκρότημα των  “Γιάλα” με καλεσμένη τους την Γεωργία Νταγάκη οι οποίοι θα τραγουδήσουν την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011. 

 

Ο ήχος και η παράδοση της Κρήτης θα συναντηθεί  με την παράδοση άλλων τόπων της Ελλάδας όπως και με δημιουργίες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, μια βραδιά που σίγουρα θα εξελιχθεί σε γιορτή.

 

Τέσσερεις  φωνές που μπλέκονται μεταξύ τους αφηγούνται τραγούδια του χθες και του σήμερα με τη συνοδεία οργάνων της Κρήτης

 

Λίγα λόγια για τους Γιάλα

 

Οι Γιάλα ξεκίνησαν σαν μια παρέα που ήθελε να τραγουδά αγαπημένα τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή . Σε σύντομο διάστημα άρχισαν να τα μεταφέρουν στην δική τους αισθητική. Λόγω καταγωγής και οργάνων προσέθεσαν στο ρεπερτόριό τους παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης και σταδιακά ενέταξαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα τα οποία και προσάρμοσαν στον δικό τους ήχο.


Οι Γιάλα είναι οι:


Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης: Λύρες, Μαντολίνο, Λαούτο, Τραγούδι
Έκτορας Κυριάκου: Λαούτο, Μαντολίνο, Μπουλγαρί, Τραγούδι
Γιάννης Χίνος: Κιθάρα, Λαούτο, Τραγούδι

 

 

Λίγα λόγια για τη Γεωργία Νταγάκη

Για την Γεωργία Νταγάκη, η μουσική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας της  δε στάθηκε ούτε εμπόδιο ούτε και μοναδικό καταφύγιο.

Συνδύασε την αγάπη της για την κρητική μουσική παράδοση με τα σύγχρονα ελληνικά - και ξένα ακούσματα άλλων χωρών, σε ένα πάντρεμα που φέρει μια μοναδική φρεσκάδα και φανερώνει ένα δυνατό προσωπικό χαρακτήρα τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας live στο Ίλιον Plus
19.12.2016 15:31
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη και πάλι μαζί, αυτήν την φορά στο ΙΛΙΟΝ plus για τέσσερις ξεχωριστές εμφανίσεις, 24-25 του Δεκέμβρη και 6-7 του Γενάρη!
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας στο Κremlino
04.10.2016 12:45
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας και πάλι μαζί, αυτήν την φορά στο ολοκαίνουργιο Κρεμλίνο για δύο ξεχωριστές εμφανίσεις 8 και 22 του Οκτώβρη!
Μανώλης Μητσιάς, Σταύρος Σιόλας και Γεωργία Νταγάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 13:36
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική εμφάνιση και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τους Σταύρο Σιόλα και Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαιρέτου».
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη ζωντανά στη Βεντέτα
27.04.2016 13:36
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις εμφανίσεις, από τις 6 Μαΐου 2016, στη θρυλική μουσική σκηνή «ΒΕΝΤΕΤΑ».
Ο Μανώλης Μητσιάς, ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 15:24
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τον Σταύρο Σιόλα και τη Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαρέτου».